Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putinovi kryje záda banda zabijáků. Čečenci mají seznam cílů, schovávají se v lesích

Autor: ula - 
27. února 2022
15:46

Na Ukrajině operuje speciální jednotka Čečenců, kteří mají údajně za úkol zlikvidovat vysoce postavené kyjevské úředníky. Jednotka „lovců“ dostala i speciální kartičky s fotografiemi jejich cílů. Četa zabijáků byla podle portálu Daily Mail spatřena, jak se v lese modlí před bojem. Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj uvedl, že v Kyjevě ho pronásledují ruské speciální jednotky. On je prý na seznamu cílů na prvním místě, jeho rodina je druhá. Ukrajina uvedla, že již zabila jednoho z čečenských generálů, to však popřel jeden z největších Putinových spojenců Ramzan Kadyrov.

Speciální četa čečenských lovců vyrazila na Ukrajinu poté, co obdržela fotografie s popisky cílů, mezi které patří vysoce postavení kyjevští úředníci. Na seznamu jsou také také bezpečnostní důstojníci, které ruský vyšetřovací výbor podezírá ze „zločinů“. Čečenci mají cíle zadržet, nebo rovnou zlikvidovat.

Ukrajinský prezident Zelenskyj přiznal, že právě on je na seznamu „číslo jedna“, zatímco jeho rodina je cílem „číslo dvě“. Čečenská jednotka se podle bezpečnostních služeb nachází v ukrajinských lesích. Spekuluje se, že na seznamu jsou i ti, které Moskva nazvala „nacisty“.  Putin už dříve ve svém projevu řekl, že hlavním cílem invaze na Ukrajinu je „zbavit zemi nacistů“.

Státní televize v Čečensku uvedla, že Ramzan Kadyrov (45), vůdce republiky a blízký Putinův spojenec, již své lovce na Ukrajině navštívil. Předpokládá se, že Čečenci pocházejí z jižního praporu Federální strážní služby se sídlem v Čečensku. Kadyrov se setkal s Viktorem Zolotovem, ředitelem Federální služby národní gardy a vrchním velitelem sil ruské Národní gardy, dalším blízkým Putinovým spojencem.

Čečenci nemají ani rýmu!

Zároveň Kadyrov vyzval Ukrajince, aby svrhli svou vládu. Ve videu, které koluje po internetu, se Kadyrov chlubí, že čečenské jednotky zatím neutrpěly žádné ztráty, a dodal, že ruské síly by mohly snadno dobýt velká ukrajinská města, včetně toho hlavního, ale jejich úkolem je vyhnout se velkým ztrátám na životech.

 „K dnešnímu dni, do této minuty, nemáme jedinou oběť nebo zraněného, ​​ani jeden muž neměl rýmu,“ řekl Kadyrov a popřel to, co podle něj byly falešné zprávy o obětech z ukrajinských zdrojů.

Podle ukrajinské agentury Interfax totiž údajně zemřel generál Magomed Tušajev, velitel 141. pluku čečenské národní gardy.

„Prezident (Putin) se rozhodl správně a jeho příkazy budeme plnit za všech okolností,“ řekl Kadyrov. Kadyrov se často označoval za Putinova „pěšáka“ a podporoval slova ruského vůdce, který v pátek naléhal na Ukrajince, aby povstali proti vlastní vládě, kterou podle něj tvoří „neonacisti“.

Kadyrov už dříve podporoval vojenské operace v Kremlu, např. v Sýrii a Gruzii.

12 tisíc Čečenců na Ukrajině?

Kadyrov zveřejnil své video, když ruské síly v sobotu třetí den po sobě odstřelovaly ukrajinská města dělostřelectvem a řízenými střelami a prezident Volodymyr Zelenskyj řekl, že hlavní město Kyjev zůstal v ukrajinských rukou.

Krátké video zveřejněné státem podporovanou ruskou zpravodajskou stanicí RT, které bylo podle ní z pátku, ukazuje tisíce čečenských bojovníků shromážděných na hlavním náměstí hlavního města regionu Groznyj, jako demonstraci pro boj proti Ukrajině. Nebylo však jasné, zda jsou tito bojovníci, kterých bylo podle televize RT asi 12 tisíc, byli již nasazeni v boji na Ukrajině. 

RT v pátek uvedla, že čekají na pokyn od Putina, aby zahájili ofenzivu. Moskva vedla dvě krvavé války se separatisty v Čečensku, převážně muslimském regionu na jihu Ruska, po rozpadu Sovětského svazu v roce 1991, ale od té doby do regionu investovala obrovské sumy peněz na jeho obnovu a poskytla Kadyrovovi možnost zemi zcela ovládnout.

Video  Kyjev pod palbou, prezident a vláda v ohrožení! Kličko se chystá do boje.  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa