Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Utrpení mazlíčků ve válečné zóně: Ochránci zvířat bijí na poplach!

Autor: jel - 
12. března 2022
15:51

Brit Nick Tadd z Guildfordu ve Velké Británii původně ve středu 2. března vyrazil na polsko-ukrajinské hranice z úplně jiného důvodu. Vezl zásoby lidem, kteří utíkají před válkou. Pak se ale dozvěděl, že pomoc potřebují i ukrajinští domácí mazlíčci. Spousta zvířat je vyděšená, mnoho z nich je zraněných. 

Když byl Nick se zásobami na hranicích, zavolala mu manželka Vanessa. Sdělila mu, že se jí ozvala charita Network for Animals a že na místě je mnoho zvířat, která potřebují pomoci. 

Brit neváhal a vyrazil do 500 kilometrů vzdáleného zverimexu, aby nakoupil jídlo a další potřeby pro domácí mazlíčky. Nick je nyní v polském Přemyšlu, který leží asi 12 km od hranic a kde se nachází útulek. Zde zvířecí organizace koordinuje své kroky. 

Z hranic bylo převezeno více než 1000 traumatizovaných zvířat. Byla jim poskytnuta veterinární péče a pokud jsou čtyřnozí uprchlíci dostatečně silní, jsou přesunuti do jiných útulků. Bohužel všechny se zachránit nepodařilo.

O život nyní podle Nicka bojuje také pejsek, kterého „rusové střelili do zad“. Mnoho zvířátek má otevřené rány i zlomeniny, nebo jsou prostě jen v šoku. Šedesát koček prý přivezli úplně otřesených. 

„Pak je tu ale Saša, roční pygmejská koza, která pobíhá vesele kolem. Neví, že utekla z válečné uóny, jediné po čem touží je mazlení a jídlo,“ napsal Nick.

22:00
Dnes

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:43
Dnes

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro agenturu Reuters řekl, že je potřeba přehodnotit způsob koordinace mezinárodní vojenské pomoci pro Ukrajinu.

20:50
Dnes

 Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc zařadila na národní sankční seznam, dostal na Slovensku dočasnou ochranu, napsal dnes Deník N. Praha přitom počítala s tím, že Marčevskému v dohledné době dočasnou ochranu, kterou v Česku získal po ruské agresi na Ukrajinu, odebere. Tím by přišel o povolení k pobytu na celém území EU. Nyní ale bude záležet na postoji slovenských úřadů.

Zobrazit celý online

Video  Rusko útočí blízko Slovenska a Polska! A kam zmizel konvoj u Kyjeva?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa