Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Odvážný čin ruského ekonoma ve vysílání. Připil na smrt akciového trhu!

Autor: vet - 
3. března 2022
20:05

V běžném médiu by to byla výstřednost, v putinovském Rusku jde až o hrdinský čin. Ekonom Alexander Butmanov byl ve středu hostem ruského YouTube kanálu RBC Investments. Připil v něm na smrt ruského akciového trhu. Rubl je totiž na rekordním minimu, čtvrtý den v řadě je zavřená moskevská burza, ruské banky jsou odstřižené a akcie firem se propadly i o 98 %!

Moderátorka: Alexandře, dobrý den.

Butmanov: Zdravím, dobrý den neříkám.

Moderátorka: Ano, to už teď nikdo neříká. Je dnes burza minulostí nebo doufáte, že u své profese zůstanete?

Butmanov: Přinejhorším budu dělat dědu Mráze, jako jsem ho dělal před 25 lety. Vtipy stranou. Pojďme to udělat rychle. (sahá pod stůl a vytahuje lahev) Posílám pozdrav Sergeji Usičenkovi (správce fondu Maxwell Capital pozn. red), který před třinácti lety připil na smrt akciového trhu. Já dnes piju bublinkovou vodou. Drahý akciový trhu, byl jsi nám blízký, byl jsi pro nás zajímavý, odpočívej v pokoji, příteli.

Moderátorka: Tento flash mob (nečekané vystoupení, pozn. red.) nebudu komentovat, protože tomu nechci věřit.

9:06
Dnes

Podívejte se na nejnovější snímky z Oděsy, kde včera zaútočilo Rusko.

7:41
Dnes

Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.

Škody v Orlovské oblasti způsobily trosky sestřelených dronů, které zachytila ruská protivzdušná obrana, uvedl Klyčkov. Poškození infrastruktury podle něj vedlo k částečnému přerušení dodávek elektřiny do některých domácností. Možné oběti nezmínil.

6:14
Dnes
!

Dobré ráno,

nejméně 13 zraněných si včera večer v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.

Snímky a videa zveřejněná na platformě Telegram ukazují plameny na místě a velká oblaka kouře stoupající k nebi. Jeden z mediálních kanálů uvedl, že byl zasažen sklad velké poštovní a kurýrní společnosti, a zveřejnil video ukazující okamžik nárazu.

Agentura Reuters nemohla tyto zprávy nezávisle ověřit. Kurýrní společnost pozdě večer oznámila, že její třídicí sklad v Oděse zasáhla raketa, ale nikdo ze zaměstnanců podle ní nebyl zasažen.

Oděsa je častým terčem ruských útoků. Tři lidé lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na toto přístavní město v noci na dnešek. Rusové na Oděsu zaútočili také v pondělí, kdy tam zemřelo pět lidí a dalších asi 30 utrpělo zranění. Silně poškozena byla budova soukromé právnické akademie.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa