Na vstupní bráně do komplexu velvyslanectví Ruské federace vlaje velká ukrajinská zástava. Zdi okolo komplexu jsou posprejované nápisy jako „Velvyslanectví pekla“ nebo jsou potřísněné rudou barvou.

Každý přednes ukrajinští, čeští i ruští řečníci zakončili ukrajinským vlasteneckým zvoláním „Sláva Ukrajině!", na který dav protestujících odpovídal druhou polovinou zvolání „Hrdinům sláva!“. Protestující někdy ke zvolání připojili jako třetí část i "Rusko bude svobodné!" nebo "Nechť je mír!".

Jsem ruský občan a dnes se za to stydím. Ruská válečná lodi, jdi se vym*dat!,“ uvedl dnes jeden z ruských řečníků. Vulgární prohlášení o ruské válečné lodi pronesl v den invaze jeden z ukrajinských pohraničníků Hadího ostrova, strategického bodu v Černém moři u hranic s Rumunskem, jako odpověď na výzvu ruských agresorů Ukrajincům vzdát se. V řádu hodin se stalo mezinárodním symbolem ukrajinského lidu vzdorujícího ruské invazi.

Většina demonstrantů se následně přesunula na dnešní hlavní demonstraci proti ruské invazi, která se koná na Václavském náměstí.

Fotogalerie
8 fotografií