Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ruští vojáci rabují ukrajinské obchody ostošest. Je to jak za druhé světové války, zlobí se místní

Autor: pma - 
1. března 2022
21:37

Válka na Ukrajině začala ve čtvrtek nad ránem a některým okupačním vojákům Ruska zřejmě dochází zásoby jídla. Vzali tak ukrajinské obchody útokem a brali si, na co jim přišla chuť.

Na několika záběrech z průmyslových kamer jde vidět, jak ruské jednotky obsazují ukrajinské obchody a berou si vše, co jim přijde pod ruku.

Vyloupili i banku        

V sobotu večer na sociálních sítích bylo hojně sdíleno video, kde dva ruští vojáci rabují pobočku Privatbanky v Chersonské oblasti na jihu země. Kolik si toho odnesli, není známo.

To už jim došly zásoby?                     

Na dalším videu je vidět několik ruských vojáků, kteří se násilím dostanou do samoobsluhy a balí jednu věc za druhou. Ukrajince samozřejmě rabování vojáků štve. „To už nemají svoje jídlo? To je teda Putin dobře vybavil,“ píše jeden z uživatelů na twitteru. Dost lidí také aktuální situaci srovnává s tou během druhé světové války. „To je to, co ruská armáda dělala ve druhé světové válce. Možná i proto se moji rodiče a prarodiče tak bojí,“ komentuje Lucia C.

Zveřejněno bylo i video, na kterém dva vojáci v Melitopolu na jihovýchodě země utíkají z obchodu se svým lupem. Aby se jim vše lépe neslo, nezapomněli ani na igelitové tašky.

Rabování ruských vojáků naznačovalo problémy se zásobováním, což potvrdila úterní zpráva z amerického Pentagonu. Rusové mají prý velké problémy s nedostatkem jídla, kvůli čemuž také významně zpomalil jejich postup směrem ke Kyjevu.

Video  Boje v Kyjevě. Lidé prchají, prezident zůstává. A pomoc od Česka  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa