Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin poslal rodinu do bunkru. Bojí se jaderné války? A tají nemoc, tvrdí politolog

Autor: tsv - 
1. března 2022
16:10

Ruský prezident Vladimir Putin přesunul svou rodinu do podzemního města na Sibiři, bunkru, který byl vystavěn pro případ jaderné války, prohlásil ve videu tamní politolog a bývalý profesor Valerij Solovej. Ten byl několikrát vyslýchán ruskými autoritami, které mu navíc v souvislosti s jeho nedávnými výroky prohledaly dům. Putin podle Soloveje trpí neznámou nemocí, již se snažil léčit tajnými šamanskými rituály po boku svého ministra obrany Sergeje Šojgy.

Bývalý profesor z moskevského Ústavu pro mezinárodní vztahy je mnohými považován za konspiračního teoretika a „hoaxera“, některá jeho tvrzení by mohlo ale zdánlivě potvrzovat vyšetřování vedené místními autoritami. Například minulý týden podstoupil Solovej sedmihodinový výslech. Tomu byl podroben poté, co Putina nařkl ze zatajování detailů o svém zdravotním stavu.

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
25. 4. 2024

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
25. 4. 2024

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Kompletní online

Prezident podle Soloveje trpí blíže nespecifikovanou nemocí. Na tom, že by za jeho nedávnými politickými a válečnými rozhodnutími mohly stát právě psychické nebo tělesné choroby, se shoduje i s mnoha západními vědci. Ruské autority Solovejovi v rámci vyšetřování prohledali dům a zabavili mu několik elektronických zařízení. Po výslechu byl téměř okamžitě propuštěn, jeho případ se ale zatím neuzavřel.

Podzemní město s nejnovější technologií

„O víkendu byla rodina prezidenta Putina přesunuta do speciálního bunkru připraveného pro případ jaderné války,“ řekl bývalý profesor ve videu, které sdílel online. „Bunkr se nachází v horské Altajské republice.“ Krytu si zvenku už dřív všimlo několik lidí, kteří upozornili na ventilační vstupy obkličující horskou oblast a výkonné elektrické vedení napojené na moderní 110kilovoltovou elektrickou stanici. Taková stanice produkuje dostatek energie pro malé městečko.

„Vlastně to není bunkr, ale celé podzemní město vybavené nejnovější vědou a technologií,“ pokračoval. „Doufám, že to pro vás něco znamená. Že prezident poslal svou rodinu do tohohle bunkru.“ Solovej podle vlastního tvrzení získal důvěrné informace od svých kontaktů uvnitř Kremlu. Přesně o jaké rodinné příslušníky se jedná, ve videu ovšem nespecifikoval, upozorňuje server DailyMail.

Tajná rodina a levoboček

Profesor v minulosti prohlásil, že má Putin utajenou manželku. Za tu označil zlatou olympijskou gymnastku Alinu Kabajevovou. „Tohle je jeho opravdová rodina a Alina má moc ovlivnit jeho rozhodnutí,“ řekl minulý rok. Putin má ze svých předchozích vztahů tři dcery. Genetičku Mariju Voroncovovou (36), tanečnici a matematičku Jekatěrinu Tichonovovou (35) a údajně mimomanželskou Jelizavetu Krivonogichovou (18).

Podle Soloveje mu další děti porodila i Kabajevová, jejich existenci ale Kryml odmítá. „Mám soukromý život, do kterého nedovoluji nikomu zasahovat. To musíte respektovat,“ prohlásil v minulosti Putin. Zároveň odsoudil ty, „kteří se svými nosy nahoru a erotickými fantasiemi slídí v životech ostatních“.

Video  Bombardování Charkova: Do povětří letěla i radnice, Rusové útočí i na bytovky  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa