Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Čeká nás doma táta? Péťu, kterému pomáhá biatlonistka Koukalová, pustili z nemocnice

Autor: ljš - 
30. července 2016
05:00

Sedm měsíců proležel v nemocnici, ale teď už je konečně doma. Malý, ale statečný, bojovník Péťa Kašpar (4) mohl být z nemocnice propuštěn nejen díky skvělé práci lékařů z motolské nemocnice, ale také díky stovkám lidí, kteří se jemu a mamince Monice rozhodli na výzvu biatlonistky Gábiny Koukalové pomoci.

Ve sbírce Konta Bariéry se pro Péťu, který při vážné říjnové nehodě přišel o tátu a sám byl s maminkou vážně zraněn, vybralo přes tři čtvrtě milionu korun potřebných na přístroje, pomůcky a také rekonstrukci bytu. Ten ještě pár úprav potřebuje, to nejnutnější se ale podařilo zajistit a malý pacient tak mohl být v minulém týdnu propuštěn domů.

V nemocnici si předtím s maminkou ještě všechny nové přístroje otestovali a pak už dali lékaři jejich návratu do Smečna zelenou. „Těšíme se, ale obavy tu samozřejmě taky jsou. Péťa se víc a víc ptá na tátu, jestli bude doma, až tam přijedeme… No, bude to těžké pro nás pro oba, ale tím si holt budeme muset projít, aby bylo zase líp. A naštěstí víme, že na to nejsme sami!“ napsala maminka Monika na svém blogu.

Nakonec ale návrat dopadl na jedničku a Péťovi změna pomáhá k dalším pokrokům. „Díky celé rodině a skvělým sousedům se celkem rychle zabydlujeme, i když práce je ještě spousta. Ale Péťa je nadšený. Ráno se vzbudil a hned chtěl na zahradu. Úplně zapomněl na svou závislost na hadici a kyslíku a skoro 10 hodin v kuse dýchal jen s filtrem,“ zní první zprávy ze Smečna.

Vše o tom, jak se malému pacientovi daří i jak mu pomoci, najdete na blogu jeho maminky ZDE››

maq7 ( 30. července 2016 08:54 )

Měla jsem Péťu v posledních měsících dost často "na očích" Je to zlatíčko A maminka veliká sympaťačka Přeji jim hooodně zdravíčka a štěstíčka!!!

tenerife ( 30. července 2016 08:43 )

to bobobo: krásně a výstižně napsáno

bobobo ( 30. července 2016 05:17 )

upřímně jim přeji hodně síly,energie a velké díly manželům Koukalovým.Typický příklad,že to jde i "bez černých deštníků" a s láskou,na rozdíl od brzobohatogregorkuchařů a jejich avantýr a manýrů.Péťa je moc hezký chlapeček

Zobrazit celou diskusi