Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pláču často, teď konečně štěstím! Soukalová a Koukal dojali mámu nemocného Péti

Autor: ljš - 
15. května 2016
05:00

Příběh, nad kterým se  hrnou slzy do očí! Novomanželé Gábina Soukalová (26) a Petr Koukal (30) v pátek dojali Česko, když požádali své svatební hosty a fanoušky, aby místo tradičních darů poslali peníze nemocnému Péťovi Kašparovi (4) a jeho mamince. Ta v rozhovoru pro Blesk neskrývala pohnutí.

„Chceme pomoci někomu, kdo neměl takové štěstí jako my,“ vysvětlovali novomanželé Koukalovi své gesto poté, co si v pátek třináctého odpoledne v Panenském Týnci řekli ano.

SVATBA SOUKALOVÉ A KOUKALA ONLINE: BLESK BYL EXKLUZIVNĚ PŘI TOM

A málokdo potřebuje pomoc a podporu okolí tak jako čtyřletý Péťa. Tragická nehoda mu totiž před půl rokem vzala milovaného tátu a jeho samotného připoutala na nemocniční lůžko. Chlapeček má poraněnou míchu, dýchá pomocí přístroje a trápí ho také problémy s přijímáním potravy.

Péťa je ale velký bojovník a za pomoci statečné maminky, která byla při nehodě také vážně zraněna, se snaží přeprat nepřízeň osudu. Podpora Gábiny s Petrem pro ně mnoho znamená. Aby se totiž Péťa mohl vrátit domů, bude potřeba vynaložit nemalé peníze na přestavbu bytu, ale také na přístroje, speciální vybavení a hlavně rehabilitaci.

Neméně důležitý je pro Kašparovy ale i pocit, že na těžkou situaci nejsou sami. „Víte, když člověka potká nějaké neštěstí, zjistí, kolik má kolem sebe báječných lidí, kteří se mu snaží pomoct. O to vzácnější je samozřejmě to, když vám pomáhá někdo, pro koho jste v podstatě cizí,“ vysvětlila Péťova maminka Monika.

„Když jsem se poprvé dozvěděla od Konta Bariéry o úmyslu Petra a Gábiny pomoct Péťovi, po dlouhé době jsem brečela štěstím. Brečím tedy poměrně často, ale bohužel z trochu jiných důvodů. Tedy, co říct víc než, že děkuji tak moc, jak jen může máma děkovat za pomoc při návratu svého dítěte do »normálního« života,“ vzkázala.

Osobně zatím sportovnímu páru poděkovat nemohla, ale na setkání už se i se synkem moc těší. „Plánujeme to co nejdříve, ale samozřejmě s ohledem na Péťův zdravotní stav,“ prozradila statečná máma.

Péťův příběh a informace o tom, jak mu pomoci, najdete ZDE››