Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Maminka Péti, kterému pomáhá biatlonistka Soukalová: Musela na operaci!

Autor: ljš - 
19. června 2016
20:15

Jsou to velcí bojovníci! Malý Péťa Kašpar (4) a jeho maminka Monika přišli loni při vážné nehodě o milovaného tátu a manžela a sami byli velmi vážně zraněni. Chlapeček je zatím upoután na nemocniční lůžko a dýchá pomocí přístroje, jeho maminka teď musela na další operaci.

Měli velkou radost, že byl malý Péťa přeložen na dětské oddělení motolské nemocnice, kde s ním maminka může být ve dne v noci, teď se ale budou muset pár dní jeden bez druhého obejít.

„Za chvíli se chystám na příjem k operaci, která mě čeká zítra. Péťa ale nebude sám ani minutu. Díky tetě Káje, Jáně a bráchovi Vojtovi, kteří zvládají komplet péči o Péťu a budou se u něj střídat, bude u Péti narváno ve dne v noci,“ napsala ve čtvrtek Monika na svůj blog. Naštěstí operace není důsledkem zhoršení stavu statečné maminky, byla totiž předem plánovaná.

I Monika totiž měla po tragické nehodě, ke které došlo loni v říjnu u Berouna, když se vraceli z dovolené u moře, poraněnou míchu. Její zranění ale nebylo tak vážné jako Péťovo. Ten ale dělá velké pokroky. „Cvičení v »mučírně« (cvičebně, kam chodíme nově cvičit a kde Péťa maká jako šroub) mu očividně svědčí. A my nestačíme koukat – začal zapojovat břišní svaly, tím se zlepšilo i trávení a vleže na zádech s pokrčenými koleny už několikrát nadzvedl zadek. Báječně se i snaží s jídlem. A včera večer jsme trénovali dýchání kvůli mluvení s tracheostomií a Péťa si sám řekl o mluvící filtr (se kterým se mu hůř dýchá) a mluvil nahlas, zpíval, že jsem nevěřila...,“ raduje se jeho maminka.

Oběma velmi pomáhá podpora a pomoc okolí. Na Péťův účet u Konta Bariéry, na který ve svůj svatební den upozornili biatlonistka Gabriela Soukalová a badmintonista Petr Koukal, už přišlo 670 tisíc korun. Rodina tak už postupně nakoupila řadu pomůcek, které statečného pacienta posunou zase u o kousek blíž vytoužené cestě domů.

Chcete Péťovi pomoci, podívat se, jak se mu daří, nebo mu jen pro radost poslat zprávu nebo video? Vše o něm najdete ZDE››

bobobo ( 20. června 2016 06:32 )

Přeji celé jejich rodině mnoho sil,dobré nálady,mnoho slušných a poctivých lidí kolem nich,přeji jim dostatek financí,aby se jim dařilo rehabilitovat!!!A poděkování Gábině a všem,kdo pomáhají.Nehleďte tady na škarohlídy,nepřející a závistivce.Jen ať se jim to v budoucnu nevrátíta nepřejícnost !!!

asijo ( 20. června 2016 01:22 )

Maltézská kočka moji sousedky šla taky na operaci a nikomu se tím nechlubila,ani nežebrala o peníze.

Zobrazit celou diskusi