Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Visel v sedačce hlavou dolů a nedýchal! Nehoda Péti (4), kterému pomáhá Soukalová s Koukalem

Autor: ljš - 
16. května 2016
05:00

Byla to pouhá vteřina, ale obrátila jim život od základů na ruby. Když se v říjnu loňského roku Péťa s rodiči vracel z dovolené u moře, kam se vydali hlavně kvůli chlapečkovu ekzému a mořskému vzduchu, měli vážnou nehodu. Táta, který řídil, bohužel namístě zemřel. Rodině se teď snaží pomoci novomanželé Gábina Soukalová (26) a Petr Koukal (30).

K osudné nehodě došlo loni 20. října na D5 u Berouna. Péťova maminka Monika ji popsala na svém blogu, kde píše o synových pokrocích Péťovýma očima: „Co přesně se stalo, nevím ani já, ani máma, protože jsme oba spali. Tátu se bohužel doktorům zachránit nepodařilo. Ale máma říká, že je v nebíčku a kouká na nás a pomáhá nám to všechno zvládnout. Prostě stará se o nás jako vždycky :-).“

Jestli za nehodou byl mikrospánek, nebo třeba zvíře, které vběhlo do cesty, se tak už nikdo nedozví. Následky ale byly fatální. Auto se během havárie obrátilo na střechu a záchranáři Péťu nalezli v sedačce na zadním sedadle hlavou dolů a bez známek života. Nedýchal. Boj o jeho život ale nakonec dokázali vyhrát a jeho i maminku převezli vrtulníkem do nemocnice.

SVATBA SOUKALOVÉ A KOUKALA ONLINE: BLESK BYL EXKLUZIVNĚ PŘI TOM

Tam chlapeček už půl roku na jednotce ARO bojuje s vážnými následky. Má poraněnou míchu, dýchá pomocí přístroje a trpí také problémy s příjímáním potravy. Je ale velký bojovník a cvičení ho baví. Před pár dny tak mohla jeho maminka přinést skvělou zprávu, že malý pacient dokázal lehounce pohnout i druhou, dosud nehybnou, rukou.

Péťův srdcervoucí příběh zveřejněný na stránkách Konta Bariéry dojal i Gabrielu Soukalovou a Petra Koukala, kteří se mu rozhodli pomoci. Své svatební hosty a fanoušky požádali, aby místo tradičních darů poslali peníze jemu.

Péťův příběh a informace o tom, jak mu pomoci, najdete ZDE››

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání