Péťa má naštěstí obrovskou oporu ve svém okolí, zejména v mamince Monice, která byla také při nehodě zraněná, ale i její stav už se výrazně zlepšil. Pomáhají však i další příbuzní i donedávna úplně cizí lidé.

Díky sbírce, na kterou v den své svatby upozornili biatlonistka Gábina Koukalová a badmintonista Petr Koukal, se mohl Péťa vrátit z nemocnice domů, kde dělá ohromné pokroky. Stále ale zůstává na vozíčku a občas potřebuje k dýchání přístroje.

Poctivě se ale snaží rehabilitovat. „Náročnější je ale spíš psychická stránka, a to jak Péti, tak moje... např. když k nám přijela teta, slyšeli jsme ji pod schodama a Péťa říká: 'To bude asi táta' a oba jsme v tu chvíli asi mysleli na to samé... jak by bylo prima, kdyby se vyloupnul na schodech jako vždycky, když přijel z práce a prostě s námi jenom byl. No, máme toho před sebou s Péťou ještě hodně, s čím se vyrovnat a čím se prokousat. Ale máme prima rodinu, kamarády, a hlavně jeden druhého, a to rozhodně není málo :)“, napsala statečná maminka na svém blogu.

Hrozivá nehoda, ke které došlo loni koncem října, když se rodina vracela z dovolené, zřejmě bohužel zůstává v chlapečkově podvědomí. „Ještě řeším pro Péťu paní psycholožku, protože špatně spí a pravidelně se budí mezi 2. - 3. hodinou ranní, což je přesně v době, kdy se nám stala nehoda a začínám si myslet, že to není jen tak nějaká náhoda. Budí se s brekem, chce abych si lehla k němu... A cítím, že tady to sami nezvládneme a budeme potřebovat radu někoho zkušenějšího,“ vysvětlila maminka.

Chcete Péťovi pomoci? Stačí, když mu třeba jen pošlete pohled! Malý hrdina totiž miluje každodenní vybírání schránky. Více informací o něm i jak ho podpořit najdete ZDE››

 

Fotogalerie
12 fotografií