Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

To je Táta roku 2016: Zraněný se sám dokázal postarat o předčasně narozená dvojčátka…

Autor: Slávka Červená - 
6. srpna 2016
06:31

To je panečku tatínek. Petr Nenutil (33) ze Zlína se dokázal sám starat tři měsíce o dvojčata (11) a poté, i když byl zraněný, o další dvojčátka, předčasně narozené dcery. Za to po zásluze získal titul Táta roku 2016.

Nenutilovi se těšili na třetího potomka. Ultrazvuk ale odhalil další dvojčátka. Holčičky Elisabeth a Sophie však přišly na svět o 2,5 měsíce dříve. „Tři měsíce byly v inkubátoru, kde jsme je dopekli,“ usmívá se maminka Jana (33).

„Manžel chodil do práce, a přitom za mnou denně jezdil. Pomáhal mi je krmit, s holčičkami se učil cvičit Vojtovu metodu. Doma přitom dohlížel na starší dvojčata, aby nezanedbala školu,“ pokračuje v chválení žena. Pro rodinu to bylo velmi stresující období. „Nevěděli jsme, jestli holky přežijí. Petr mě moc podporoval,“ dodala.

Jen co si táta přivezl ženu a holčičky domů, naboural ho opilý řidič. „Přišli jsme o auto, měl jsem zlomenou ruku a pohmožděniny. Nemohl jsem se moc hýbat,“ líčil. Krátce nato se žena přiotrávila hlívou ústřičnou a skončila v nemocnici. Starší dvojčata byla na táboře, a Petr se tak 4 dny staral sám o dva růžové uzlíčky.

„Byl to horor, ale byl jsem už připravený z nemocnice. Věděl jsem, jak je krmit a ohřívat mléko. Všechno se dá vydržet, když se musí. Prostě jsem to zvládl,“ pokrčil rameny.

radka.seznam ( 6. září 2016 13:13 )

Nechápu, jak se někdo může přiorávit hlívou úsřičnou..? Může mi to někdo vyvětlit?? Často ji užívám a vařím z ní...

pepen ( 6. srpna 2016 07:46 )

 Klobouk dolů-málo který chlap by to dokázal a byl schopen to podstoupit!!!! Právem je Táta roku 2016

Zobrazit celou diskusi