Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z útulku až do Bílého domu: K Bidenovým se nastěhovali už i „první psi“

Autor: sova - 
25. ledna 2021
17:02

V neděli se do Bílého domu spolu s Bidenovými přesunula i dvojice prvních psů Spojených států. Jeden z nich, německý ovčák Champ, už to má v prezidentském sídle dobře prohlídnuté. Byl totiž jeho obyvatelem v letech 2009 až 2017, kdy jeho páníček dělal viceprezidenta Baracku Obamovi. Mladší Major, který je stejné rasy, se do Bílého domu nejen podíval poprvé, ale jako vůbec první pes z útulku. Jako štěně si ho tam před dvěma roky Bidenovi pořídili.

Předchůdce Joea Bidena, republikán Donald Trump, byl za několik desetiletí prvním vůdcem USA, který nevlastnil psa. Administrativa před ním, tedy „parta“ kolem Baracka Obamy, měla kromě Bidenova Champa ještě dva obyvatele z psí říše – portugalské vodní psy se jmény Bo a Sunny.

Teď se do prezidentské rezidence přesunuli dva němečtí ovčáci Bidenových. „Jsme moc rádi, že můžeme Majora přivítat do naší rodiny. Také jsme vděčni za práci, kterou udělala Delaware Humane Association, aby našla Majorovi i dalším zvířatům nový domov,“ prohlásil Biden před dvěma lety poté, co jeho rodina adoptovala Majora z delawarského útulku. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi