Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hladové medvědici na Sibiři uvízla v tlamě plechovka: Zoufalé zvíře přišlo pro pomoc za lidmi

Autor: pma - 
23. července 2022
16:15

Dvouletá samice ledního medvěda měla v drsné Arktidě hlad a našla plechovku od kondenzovaného mléka. Ta se jí však zasekla v tlamě a zvíře ji nemohlo dostat ven. Ztrápená medvědice dokonce přišla k domu jednoho z obyvatel městečka Dikson na Sibiři a chtěla od člověka pomoc. Překvapenému Rusovi však nešlo plechovku vyprostit, a tak zalarmoval veterináře a záchranáře. Ti urazili stovky kilometrů, aby nebohému zvířeti pomohli. Medvědice totiž nemohla jíst ani pít a málem zemřela.

Jeden z obyvatel osady Dikson v Arktidě na Sibiři zažili v minulých dnech pozoruhodný výjev. Až k jeho domu se totiž přiblížila téměř stokilová medvědice Monetochka, která potřebovala pomoc. V tlamě se jí zasekla plechovka od kondenzovaného mléka, kterou nalezla nedaleko domů. Kvůli velkému hladu se do ní pustila, jenže ostré víčko se jí zařízlo do jazyka a ona nebyla schopna se plechovky zbavit.

Na videu, které obletělo sociální sítě, je jasně vidět, jak moc je zvíře ztrápené. A není se čemu divit, skrze zaseklou plechovku nemohla medvědice pít ani jíst a byla natolik slabá, že se vydala na pomoc až k jednomu z domů. Překvapený obyvatel se zvířeti snažil pomoc, ale marně.

Zvíře bylo na hranici žuvota a smrti 

Muž tak společně s dalšími obyvateli osady zalarmoval úřady, aby přijeli nebohé medvědici pomoc. Podle britského deníku Metro veterináři bojovali s krutým arktickým počasím a cesta byla velmi náročná.

Naštěstí vše ale dobře dopadlo. Záchranáři se k bezmocnému zvířeti dostali včas a okamžitě medvědici pomohli. Za pomocí kleští jí předmět z tlamy vypáčili a zvíře se tak mohlo konečně napít a najíst.

Medvědice se vrátí do volné přírody

„To zvíře mělo několik dní zaseknutý jazyk v plechovce a začal hodně natékat. Medvědice nebyla schopná pít ani jíst. Nakonec se nám však podařilo ji uklidnit, odstranit plechovku a podat antibiotika a protizánětlivé léky,“ popsal akci Michail Alšinetskij, hlavní veterinář moskevské zoo, který se záchrany medvědice zúčastnil.

Následně záchranáři převezli medvědici do zhruba osmdesát kilometrů vzdálené tundry, kde zvíře vypustí zpět do volné přírody. Aby medvědice zesílila, zachránci jí na místě nechali víc než padesát kilogramů ryb.

Video  Medvědici se v tlamě zasekla plechovka. Pomoc museli až záchranáři.  - Twitter
Video se připravuje ...

 

zelvik22 ( 2. srpna 2022 19:12 )

Je vidět že obyčejní lidé jsou dobří i v Rusku, do všeho se jen motá politika a přitom většina lidí je slušných. Za pomoc medvědici velké díky hodným lidem

erdk ( 27. července 2022 15:52 )

To není možné že by lidé z Putinovo Russss­ssssss­ssssss­ssssss­ssssss­ssssss­ka pomohli nebohému zvířeti,věřil bych kdyby se to stalo na čestné a nezkorumpované Ukrajině.

jarys5 ( 24. července 2022 06:45 )

To i obrovská Sibiř je zaneřádena odpadky?

newdawn ( 23. července 2022 21:14 )

Vyhazují plechovky za barák a pak se diví...

Zobrazit celou diskusi