Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Turisté spali ve stanu na chorvatské pláži: Vyděsil je medvěd!

Autor: jel - 
11. července 2022
05:00

Na chorvatské pláži Meka Draga u Novigradského moře v Zadarské župě se objevil medvěd. Zvíře probudilo turisty, kteří spali ve stanu. Místní obyvatelé jsou od té doby ve střehu a mají strach. Šelma se však prý v oblasti potuluje už několik let.

Medvěda u pláže Meka Draga zachytila před osmi dny také myslivecká fotopast. Obyvatelé i turisté si od té doby dávají velký pozor. „Raději už nepřespávám na pláži. Dávám si větší pozor. Obyčejně chodím sama na procházky jak ve dne, tak v noci, teď jsem se ale začala bát. Nikdy nevíte, kde se může objevit,“ popsala své pocity pro chorvatskou televizi RTL Danas Suzana Muhek.

„Ráno jsem zrovna říkal manželce, že by s sebou měla nosit hrnec a rachotit s ním, když někam jde, a ona mi odpověděla ‚To mám nosit hrnec na pláž?‘,“ uvedl sice se smíchem Ivan Madarić, ale dodal, že strach opravdu mají.

Ač se medvědi v této oblasti běžně nevyskytují, myslivci před dvěma lety zpozorovali medvědici s mládětem. Problém je, že není jasné, zda se v místě pohybuje pouze jedno zvíře, a nebo je tam šelem více.

V galerii kromě fotografií medvěda na pláži Meka Draga najdete také snímky z oblíbených chorvatských turistických destinací.

 

Video  Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí?  - Videohub
Video se připravuje ...

naidka ( 11. července 2022 08:41 )

Kdyby tůristi na pláži po sobě nenechávali bordel a odpadky, tak by tam méďa nechodil, co by tam taky dělal.

SPOLU do kanálu ( 11. července 2022 06:49 )

Jugoška, v moři splašky a na pláži mrtvé krysy a medvěd

Zobrazit celou diskusi