Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záchranáře napadl během služby medvěd! Muž utrpěl tržnou ránu na hlavě

Autor: pma - 
16. června 2022
17:44

Ve středu odpoledne byl pracovník Horské záchranné služby (HZS) z oblastního střediska Veľká Fatra napaden medvědem. Muž instinktivně vylezl na strom a zavolal si o pomoc. Následně skončil s tržnou ranou na hlavě v nemocnici v Bánské Bystrici.

Slovenská horská služba ve středu večer na svých sociálních sítích sdělila, že jeden z tamních záchranářů byl během své služby napaden medvědem. „Dne 15. 6. 2022 v odpoledních hodinách zaútočil medvěd na horského záchranáře z oblastního střediska Velká Fatra,“ uvedla horská služba.

Medvěd na muže zaútočil ve chvíli, kdy se záchranář vracel z pracovní pochůzky po turistickém chodníku z vrcholu Nová Hola. Tam potřeboval zajistit materiál, aby mohl opravit větrný rukáv. Ten na meteostanici určuje směru větru.

Překvapený záchranář se snažil v rámci možností zachovat chladnou hlavu a rychle vylezl na blízký strom. Z toho rychle zavolal svým kolegům, zda mu mohou přijít na pomoc. Ti na místě byli do pár minut společně se služebním psem a zraněnému záchranáři pomohli.

„Záchranář během útoku utrpěl tržnou ránu na hlavě a byl transportován do nemocnice v Banské Bystrici k nezbytnému ošetření,“ doplnila horská služba.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání