Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve Vysokých Tatrách se zranila Češka (62)! Záchranáři ji museli letecky transportovat do nemocnice

Autor: pma - 
16. června 2022
10:20

Na hoře Veľká Svišťovka ve slovenských Vysokých Tatrách museli ve středu odpoledne zasahovat záchranáři. Na místě ošetřovali turistku z České republiky, která si při sestupu poranila kotník a nebyla schopna dalšího pohybu. 

Dvaašedesátiletá Češka ve středu odpoledne slézala dvoutisícovou horu Veľká Svišťovka ve Vysokých Tatrách. Žena však spadla a nehezky se zranila. „15. června v odpoledních hodinách obdržela Horská záchranná služba žádost o pomoc turistce z České republiky, která si po pádu na turistické stezce poranila nohu v oblasti kotníku,“ píše Horská záchranná služba.

Po příjezdu zdravotníků byla ženě ošetřena noha v oblasti kotníku, kde došlo k rozsáhlejšímu pohmoždění. Turistka po pádu nebyla schopná v chůzi dále pokračovat, a tak ji záchranáři museli do údolí transportovat letecky. „Kvůli zranění a délce přepravy jsme požádali o spolupráci letecké záchranáře, kteří zásah provedli ve spolupráci s horskými záchranáři. Dvaašedesátiletá pacientka byla transportována do nemocničního zařízení,“ doplnila horská služba. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání