Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Odpoledne posílal fotky, večer se už neozval: Polský turista (†24) zahynul během výletu v Západních Tatrách

Autor: štt - 
8. června 2022
11:52

V Západních Tatrách zemřel čtyřiadvacetiletý turista z Polska. Jeho tělo našli horští záchranáři v úterý 7. června na jižní straně Západních Tater. Policisté z Tvrdošína jej pohřešovali od pondělního večera.

Muž se v neděli vydal na túru do Západních Tater, informoval Nový Čas. Do hor šel sám, ale po celou dobu byl kontaktu se svým bratrem. „Polák v neděli odpoledne komunikoval se svými příbuznými, ale večer se již neozval. Když tak neučinil ani druhý den, jeho bratr nahlásil jeho pohřešování na policii," uvedli zástupci Horské služby.

Do terénu se vydali profesionální i dobrovolní záchranáři, kteří po turistovi pátrali. Před výstupem do hor našli turistovo auto na parkovišti. Tělo mladého muže bylo nalezeno v časných ranních hodinách na jižní straně Západních Tater. Zemřelý byl převezen do Žiarské doliny a předán příslušníkům slovenské policie.

Náročnou neděli za sebou zase mají horští záchranáři z Vysokých Tater. Společně s leteckými záchranáři nejprve pomohli zraněnému horolezci, který uvízl na stěně Gerlachovského štítu.

Pak přišlo volání o pomoc z Jestřábí věže a v noci zachránili zraněnou Polku, která při sestupu uklouzla a zranila si nohu. Tu museli snést ručně bez využití helikoptéry či jiné techniky.

Video  Polský turista (†24) zahynul během výlet v Západních Tatrách.  - facebook.com/hzs.sk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání