Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůza Čechů na dovolené v Chorvatsku: Trápí je pláže plné výkalů a mrtvých krys!

Autor: jel - 
9. července 2022
15:15

S obrovským problémem se potýká vesnice Podstrana nedaleko Splitu. Kvůli problému s kanalizací se po dešti tamní pláž proměnila v nechutné místo plné výkalů, toaletních papírů a mrtvých krys! Místní na problém prý upozorňují už několik let. Bohužel nejde o jediné místo v Chorvatsku, které bojuje se znečištěnými plážemi. Čeští turisté popsali hroznou zkušenost.

Obyvatelé Postrany jsou ze situace zoufalí, problém je zde prý již několik let.  Znečištěné pláže mnoha z nich ničí kšefty, protože žijí z turistického ruchu. „Host mi oznámil, že odjíždí o tři dny dříve. Ani nechtěl vrátit peníze,“ popsal pro televizi RTL Potraga Duško Perišić.

Problém si uvědomuje i tamní magistrát, který se donedávna snažil celou situaci řešit osvětou, nyní ale prý přistoupí k pokutám. Ředitelka technického oddělení splitských vodovodů a kanalizací Ivica Perićová uvedla, že bylo zjištěno, že mnoho lidí si ani neuvědomuje, o jak velký problém jde. Postrana je kopcovitá obec a při dešti všechny odpadní vody stékají směrem k moři. Přímo u pláže se nachází kanál, z něhož při větším dešti splašky vytékají. 

Do Chorvatska už nikdy!

Se znečistěným mořem se ovšem potýkají na více místech v Chorvatsku. Jinde za nimi ovšem většinou nestojí kanalizace, ale lodě, které vypouštějí odpady přímo do vody. Na redakci TN.cz se obrátilo několik českých turistů, kterým právě fekálie ve vodě zkazily vysněnou dovolenou. 

„Objevilo se to z ničeho nic. Plné pobřeží, prostě všude. Blížící se pás pěny a výkalů, ve kterém se koupali turisté,“ popsala webu strašlivý zážitek paní Marie. Jí, jejímu manželovi i vnučce se navíc udělala vyrážka. Rozhodli se proto odjet domů předčasně. „Do Chorvatska už nikdy,“ dodala Češka.

Podobný zážitek si z dovolené přivezl i pan Eduard, který do Chorvatska vyrazil s manželkou a dětmi. Ten se při plavání na nafukovací matraci omylem dostal do místa plného výkalů. „Kolem mě toaletní papíry, rozložené výkaly, najednou smradlavá voda. Některé výkaly ani nebyly rozložené a řeknu vám, že se mi udělalo zle,“ sdělil. 

V galerii se podívejte také na fotografie různých chorvatských destinací.

Video  Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí?  - Videohub
Video se připravuje ...

blue_Moon ( 10. července 2022 11:15 )

Taky pravda..než celou dovolenou pronadávat

donypan ( 10. července 2022 11:03 )

To,že Chorvati používají moře jako žumpu je známá věc.U jadranu jsme byli mnohorkrát ale nikdy jsme neviděli fekální vůz.Nejčisčí moře je okolo Makarské,problém je jenom ten,že je tam narváno.

renalek ( 9. července 2022 22:17 )

Lomikel ( 9. července 2022 18:46 )

Komu vadí exkrementy a chcíplí potkani (to nejsou krysy) tak ať jezdí do civilizovanějších destinací a Chorvatsku se vyhne velkým obloukem...

Tara-Tara ( 9. července 2022 17:45 )

jen si to tam užijte....odrbou vás ještě za ubytování a každé hospodě

Zobrazit celou diskusi