Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zákaz bikin v italském Sorrentu: Za nevhodné oblečení v přímořském městě budou vysoké pokuty

Autor: jel - 
10. července 2022
05:00

Italské přímořské město Sorrento bojuje proti turistům, kteří chodí po městě v bikinách či nahoře bez. Kvůli nevhodně oblečeným lidem se totiž místní cítí nepříjemně. Zákaz se ovšem nevztahuje na pláže a místa u bazénů.

Starosta Sorrenta Massimo Coppola uvedl, že kvůli spoře oděným turistům se místní ve městě necítí komfortně. Dodal, že lidé kteří chodí v bikinách, nebo nahoře bez odporují slušnému chování.

Zákaz se týká osob, jež v bikinách vyrazí na nákupy do obchodu, do restaurace či na jiná místa ve městě. Za jeho porušení hrozí pokuta v přepočtu více než 12 tisíc korun. Na pláži, či u bazénu vás však nikdo pokutovat nebude. 

Italské přímořské město není jediné, které bojuje se špatně oděnými návštěvníky. V Barceloně i na Mallorce platí obdobný zákaz.. Na Mallorce navíc některé restaurace nevpustí turisty dovnitř, pokud mají na sobě tílka bez ramínek, plavky, nebo jakékoli doplňky zakoupené od pouličních prodejců. Například svítící klobouky.

V galerii se podívejte na některé oblíbené italské prázdninové destinace.

Video  Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí?  - Videohub
Video se připravuje ...

lekno ( 10. července 2022 16:07 )

kokeš : To jsi psal mně ? Tak dekadentní ? „Hezké“ od tebe.. Dobře víš, že nikdo nezakazuje lidem tam na pláži, aby se slunili, nebo koupali v plavkách. Tak neprovokuj.. A mé myšlení nech na mě, jasné ? Ty za mě nemyslíš. Raději se zaměř na svou mozkovou dutinu. Kdoví, co za bordel z ní vydoluješ.

Dianthos ( 10. července 2022 12:02 )

Souhlasím. Mně vadí i turisté v centrech měst v tílkách, sportovních trenýrkách a plážové obuvi. Ta města jsou honosná, mají svou úroveň a turisté je ponižují na pláž.

lekno ( 10. července 2022 10:40 )

Kdyby se nedbalo na základní pravidla pro chování a vnější úpravu lidí v civilizované společnosti, nastoupila by anarchie, násilí a destrukce všude – celková dekadence společnosti. Lidé by se mohli stát postupně ve velkém agresivnější než divoká zvířata při útoku. Dobře dělají místní obyvatelé.. Jejich děti a stejně dospělí nejsou povinni dívat se na neslušné turisty, jak se producírují po městě brzo-nazí, s odhalenými prsy či jinými intimními částmi těla. Pohoršují.. Hlavně pro malé děti je to špatné - ubližují jejich dětské nevinnosti. Kromě toho je nehygienické, když ženské bez spodního prádla, jen v nějakém lehkém hadru si sednou někde, třeba do křesla. Vystavují se riziku zvýšené infekce či virového onemocnění na intimních místech jen proto, že je nemají dostatečně chráněné. Pouze tenká látka z šatů, přes ni projde kde co.. Kulturní člověk se slušnou výchovou nemá potřebu předvádět se veřejně – naostro.

Zobrazit celou diskusi