Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Zemřela dívka (†15) s tělem babičky: Stárla 8x rychleji, měla vzácnou chorobu

Autor: rix - 
14. ledna 2022
07:44

Fanoušky Adalie Roseové zastihla 12. ledna tragická zpráva. Dívenka z amerického Texasu, která trpěla vzácnou nemocí progerií a inspirovala miliony lidí, zemřela v pouhých 15 letech. Zákeřné onemocnění způsobovalo, že stárnula osmkrát rychleji a již v útlém věku vypadala jako stařenka. I přes zákeřnou chorobu každý den statečně bojovala a bavila miliony věrných diváků.

„Dotkla se milionů životů a zanechala otisk v každém, kdo ji znal. Už ji nic nebolí a tančí na všechnu hudbu, kterou miluje,“ uvedla rodina na Facebooku a podotkla, že dívenka ze všeho nejvíc milovala tanec. „Opravdu bychom si přáli, aby to nebyla pravda, ale bohužel je,“ doplnili zdrcení příbuzní.

Jak již dříve Blesk informoval, Adalie trpěla velmi vzácným onemocněním. Progerií trpí jen zhruba sto dětí na celém světě. Vzácná genetická vada zapříčiňuje, že lidské tělo stárne až osmkrát rychleji. Syndrom způsobuje to, že lidem začínají vypadávat vlasy, na těle jsou patrné žilky a na těle začínají ubývat svaly.

Lékaři pro Adelii neměli již dříve dobré vyhlídky. Lidé trpící tímto syndromem se dožijí obvykle maximálně třinácti let. Adalie si to však nepřipouštěla a snažila se žít normálním životem. „Nemohla jsem tomu uvěřit, když mi to řekli. Šla jsem na Google a začala hledat a viděla věci, které jsem vidět nechtěla,“ popsala její maminka Natalia. Predikce lékařů byly bohužel takřka přesné. Dívenka zemřela v patnácti letech. 

Adalie z Austinu svým příběhem bořila sociální sítě. Jen na Youtube její videa vidělo přes 170 milionů lidí. Ve videích se věnovala své největší vášni, tanci. Mimo jiné ale svým fanouškům ukazovala své nové oblečení nebo, jak se správně líčit. Fanoušci ji milovali. 

„Její fanoušci o ní vždy říkají hezké věci, jako jsi roztomilá, máme tě rádi, jsi krásná, líbí se mi, jak tancuješ, nebo mám rád tvá videa. Píší, jak je inspirativní a jak ji nic nezastaví, což je pravda. Miluje tyhle komentáře,“ popisovala dříve její maminka. 

Video  Adalia moc ráda tančila a zpívala.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 14. ledna 2022 16:47 )

JHa si mysloim, ze rohle by v bulvarnim tisku vubec nemelo byt...

bre-burda ( 14. ledna 2022 10:27 )

Pokud zjistíme proč stárla 8x rychleji, možná by šlo zařídit abychom stárli i 8x pomaleji !?

Zobrazit celou diskusi