Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Bolesti břicha připisovala dietní chybě: Za pár minut porodila zdravé miminko

Autor: ran - 
14. října 2021
16:30

Žena z Finska si myslela, že večer jen něco špatného snědla, a proto ji bolí břicho. Že je těhotná, prý vůbec netušila. Byla tak velmi překvapená, když ráno, pouhých osm minut po probuzení porodila zdravé miminko.

Když se Tilda Kantalaová (23) probudila, cítila nepříjemné pálení a chtělo se jí na záchod. „Myslela jsem, že žaludek protestuje proti tomu, co jsem předešlý den spořádala. Nebyly to žádné kontrakce, jenom se mi prostě strašně chtělo tlačit,“ vysvětlila podle britského deníku Metro Tilda.  

Až v tu chvíli prý pochopila, že ji nebolí břicho, ale rodí. Ostatně, nebylo to poprvé – má už dvouletou dceru jménem Aleia. Tilda v tu chvíli začala volat na svoji maminku. „Přiběhla, viděla mě, jak se svíjím a ptala se, jestli jsem těhotná, odpověděla jsem, že asi jo,“ vzpomíná si Tilda na dramatické okamžiky.

Vše pak šlo ráz na ráz. Obě ženy se ani nenadály a už viděly vykukovat hlavičku. Tildin strýc přivolal sanitku, ale dřív než stačila dorazit, miminko bylo na světě. Netrvalo to ani osm minut od prvních bolestí, které Tildu probudily. Záchranáři už jen maminku s novorozenětem vzali na prohlídku do porodnice.

Žena si prý během posledních devíti měsíců všimla, že začala tloustnout, pravá příčina jí ale vůbec nepřišla na mysl. „Byla jsem zmatená, nervózní a bála jsem se. Už jsem byla delší čas sama, s jedním dítětem, a najednou přišlo druhé,“ vylíčila Tilda, jak moc byla překvapená, že má Aleia najednou bratříčka Aleca. A to naprosto zdravého a v dobré kondici.

Rodina jí při tom prvním náporu se vším pomohla. „Bylo docela náročné nakoupit všechno potřebné naráz, ale myslím, že jsme to zvládli na jedničku. Jsem šťastná, že mi rodiče a další rodina se zařizováním a nakupováním pomohli,“ poděkovala svým nejbližším.

Po třech měsících po tom velkém překvapení už Tilda počáteční šok překonala a z děťátka se těší. „Už jsem to zpracovala. Trvalo to pěkných pár týdnů, ale už je to dobré. Jsem šťastná matka dvou krásných dětí,“ zakončila svůj příběh Tilda.

XLADI ( 15. října 2021 04:23 )

Když je sama tak jestli se nejedná o neposkvrněné početí

y1xcvbnm ( 14. října 2021 18:36 )

my máme taky takovou a jmenuje se NOSKOVÁ , je těhotná , celá je tlustá , zvláště pak její krátké a tlusté nohy ale břicho v měsíci nemá

Zobrazit celou diskusi