Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozříznuté zápěstí a deset stehů! Kubíček (5) si v lese ošklivě poranil ruku o rozbitou sklenici

Kubíček (5) v lese zakopl o pařez a spadl na rozbitou lahev. O ni se ošklivě pořezal.
 (Autor: Foto pro Blesk.cz - Štěpánka Polatová)
Autor: shp - 
24. července 2021
05:00

Měl to být pěkný výlet po nádherné prachatické přírodě s rodiči. Cesta do lesa se ale pro malého Kubíčka (5) ze Zdíkovce změnila v pořádné drama. Když chlapec zakopl o pařez, spadl na pohozenou sklenici a ošklivě se o ni pořezal.

O děsivém zážitku se Štěpánka Polatová podělila na sociální síti. „Doufám, že se to dostane co nejdál. Ať si lidé uvědomí, co se může stát během sekundy,“ vysvětlila Blesk.cz. Ve statusu starostlivá maminka popsala, co se v osudný den jejímu synovi stalo. Nechce totiž, aby se nic podobného přihodilo dalšímu nebohému dítěti.

Něco pro ty, kteří po sobě neumí uklízet v lese. Takhle jsme dopadli. Kubíček zakopl a spadl přímo do borůvčí, kde byla sklenice. Rozřízl si zápěstí. Máme z toho hned 6 stehů zvenku a 4 vnitřní. Naštěstí si neporušil šlachy ani žíly. Prosím všechny, ať po sobě v lese uklízí!,“ uvedla paní Štěpánka na facebooku.

Osudné zakopnutí o pařez

Status se dočkal velké odezvy a v době psaní článku ho sdílelo už 600 lidí. Štěpánka pak Blesku popsala ještě detailně, co se přesně Kubíkovi stalo. „V úterý jsme šli na houby. Chodíme na ně do lesa každý rok. Je to čisté místo bez skládky. Manžel na Kubíka zavolal, ať se jde podívat na houbu. Vtom okamžiku zakopl o pařez,“ řekla chlapcova máma.

Zpočátku jsme si mysleli, že jen spadl. Pak koukáme, že mu teče krev. Zavázala jsem mu ruku mikinou a doběhli jsme k čtyřkolce, kterou jsme tam byli,“ pokračovala Štěpánka. Okamžitě se vydali domů, kam informovaní prarodiče přivolali záchranku. V nemocnici pak doktor usoudil, že zranění musí být zašito.

Neporanil se o klacek, ale o rozbitou sklenici!

Řekl nám, že měl štěstí, že nemá přeťaté žíly ani šlachy,“ oddechla si maminka. Z povahy poranění bylo jasné, že jde o čistý řez. Rodiče si však nejdříve mysleli, že se Kubíček poranil o klacek. Po vyšetření v nemocnici vyšlo najevo, že to tak být nemohlo. Tatínek se proto vrátil na místo, kde k zranění chlapce došlo. Na něm našel rozbitou sklenici...

Zobrazit celou diskusi