Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Principál Jaromír Joo (†65) zemřel na covid-19: 13 dní v umělém spánku, truchlí cirkusová rodina

Aktualizováno -
22. února 2021
06:10
Autor: shp - 
21. února 2021
15:22

Čeští cirkusáci truchlí. Do nebe odešel legendární principál, showman a milovník zvířat Jaromír Joo (†65). Jak uvedl jeho syn, bylo to po velkém boji. Ten sváděl s covidem. Smrt usměvavého baviče zasáhla i legendární cirkusovou rodinu Berouskových.

„S bolestí v srdci za celou rodinu Joo oznamujeme, že dne 20. 2. zemřela legenda cirkusového světa, veliký milovník zvířat, showman a principál Jaromír Joo. Manžel, tatínek, dědeček a bratr bude vždy žít dál v našich srdcích. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ stojí na facebooku Cirkusu Jo-Joo.

Veliký boj cirkusáka

Po Jaromírovi nejvíc truchlí rodina. Syn Patrik Joo je zdrcený. „Dne 20. 2. odešel navěky po velikém boji, jak mu bylo vlastní, můj největší kamarád, učitel, showman a hlavně táta!“ uvedl Patrik taktéž na sociální síti. Jak dodala manažerka cirkusu Jo-Joo Lenka Gregorová, principál zemřel po boji s covidem.

S koronavirem zápasil v nemocnici na pražské Bulovce. „Otec byl po dobu 13 dní v umělém spánku. Nemoc nakonec postihla i ostatní orgány, hlavně plíce. Lékaři dělali, co mohli, a jsem jim za to strašně vděčný,“ dodal principálův syn pro web TN.cz. Jaromírova smrt zasáhla i mnohé cirkusáky, kteří ho moc dobře znali.

Smutek Berouskových

„Včera jsi odletěl na svou nekonečnou dovolenou. Tvůj úsměv a tvůj šarm nám bude chybět, samozřejmě i vůně doutníků, které jsi kouřil, když jsi přišel. Nebo když jsem se vrátila z nákupu a přišla domů, věděla jsem, že tu strejda byl, náš strejček Bejček,“ uvedla Sharon Berousek ze slavné cirkusácké rodiny.

„Byl jsi žijící legenda, zářící hvězda všude, kam jsi přišel. Nyní záříš tam nahoře. Vždy budeš v našich srdíčkách,“ dodala dojemně. Joo byl rodák z Rychnova nad Kněžnou. Od dětství trénoval v cirkusácké manéži. Zaměřoval se především na žonglování a provazochodectví.

Vystupoval po celém světě

„Působil také ve Varieté Praha v Lucerně a v brněnském varieté Rozmarýn. Zúčastnil se festivalu na Kubě. Hostoval také v Mongolsku, Rusku a tehdejší NDR. Po revoluci založil svůj vlastní podnik, jehož je jediným vlastníkem, čímž navázal na rodinnou historii předků,“ uvádí se na stránkách cirkusu.

Po cirkusákovi zůstala truchlící vdova Marcela, děti Patrik a Marcelka a vnoučata Patrik, Jaromír, Daniela, Marcelinka a Rafaela. „Upřímnou soustrast Vám všem, je mi to moc líto. I pro mě to byl šok, stále tomu nemůžu uvěřit, jako by to byl jenom zlý sen,“ truchlí na facebooku fanynka. Další kondolence přibývají. Jak je vidět, Jaromír Joo zasáhl životy mnohých.

Video  Horor v cirkuse: Rys před očima dětí napadl cvičitele!  - Facebook
Video se připravuje ...

lime wire ( 9. listopadu 2022 17:35 )

JOO to byl DEBIL!!!

lime wire ( 4. března 2021 12:16 )

Všechny čísla hrozně amatérský a tohle namyšlený jojo se umělo jen chlubit. O těch chudacich zvířatech nemluvě....

spania ( 23. února 2021 20:20 )

To je velice smutné,je mi to moc líto.Hodně sil celé rodině.

Uživatel_5507776 ( 22. února 2021 19:10 )

před asi 20ti lety jsem byla v cirkuse Joo, naposled v životě, už nikdy mně do cirku nikdo nedostal!!!§smutná zvířata, před stanem poníci se zelenými nozdrami, jedno z čísel v programu bylo nahánění dikobrazů lopatkami, výsledek - plno ulámaných ostnů po zemi...hrozné...a tento ,,borec" si honil ego na potlačování přirozenosti zvířat...!!!!!

cococo ( 22. února 2021 13:50 )

To byl ten, co se i s nějakou šelmou promenoval v Babišově volebním štábu?

Zobrazit celou diskusi