Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maxík nám začal cestovat po bytě! Rodiče chlapce, kterému Češi poslali přes 50 milionů, zveřejnili dojemné video

Aktualizováno -
17. března 2020
07:10
Autor: jel - 
17. března 2020
05:10

Těžce nemocný Maxík, který trpí vzácnou spinální svalovou atrofií, zatím nemůže svůj lék dostat a jeho situace se kvůli krizi spojené s koronavirem ještě zkomplikovala. Jeho rodina však neztrácí naději a na facebookové stránce zveřejnila aspoň jednu veselou novinku.

Příběh Maxmiliána zasáhl celou republiku a na lék za 50 milionů, který by chlapci mohl pomoci, se lidé složili během neuvěřitelných deseti dní. Tím však rodina nemá vyhráno a krize spojená se šířením koronaviru tomu rozhodně nenapomáhá, protože nyní není například možné, aby byl chlapci lék aplikován mimo republiku. Problémem je také DPH na lék, která činí dalších pět milionů. 

I přes veškeré problémy se rodiče snaží zůstat pozitivní a na facebookové stránce, kterou vytvořili na podporu Maxíka, zveřejnili video, na němž se chlapec pohybuje posouváním po podlaze.

V záplavě všech těch špatných zpráv, co se na nás všechny teď valí ze všech stran, jedna pozitivní... po hiporehabilitačním pobytu nám začal Maxík takhle cestovat po celém bytě. Když ty nožky nechtějí poslouchat, vyzraje na ně jinak. Dělá nám radost, šikulka,“ stojí u zveřejněného videa.

Na Maxíkově transparentním účtu je nyní 57 226 024 Kč, jak přesně bude rodina nyní postupovat, však není zcela jasné. Na stránkách https://www.pribehmaxika.cz/ stojí doslova: „Momentálně nevíme, co se bude dít. Díky koronaviru se vše zastavilo a nemáme žádné další informace.

Po zveřejnění tohoto příběhu se navíc objevilo i další miminko, které by daný lék potřebovalo. Jmenuje se Oliver a i na lék pro něj lidé přispívají, bohužel to zatím nestačí. Podle stránek https://www.nadejeprooliho.cz/ je na lék pro chlapce nyní vybráno přes 18 milionů korun.

 

MAMKA2316 ( 28. března 2020 09:26 )

DNEŠNÍ ČLÁNEK V BLESKU !!! Malý a milý Oliverek trpí svalovou nemoci léky stoji 50 milionu jsem důchodce Dávám ruku na své srdce . Pravě jsem poslal na účet Oliverkovi 1000 Kč .Kdo rychle koná dvakrát koná . POMOZTE KDO MŮŽETE PROSÍM Až se nám chlapeček uzdraví ! ČÍSLO ÚČTU je 1117771700/5500 VAR.SYMBOL 8888 Na internetu jsem našel že jdou poslat penízky přes DMS VE TVARU DMS ZIVOTDETEM 30 NEBO 60 NEBO,90 TO JSOU ČÁSTKY KTERÉ MŮŽETE POSLAT

luongo ( 17. března 2020 07:29 )

dostat 50 míčů jezdím taky po ***i

Zobrazit celou diskusi