Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maminka feťačky Katky už nezvládá vnučku Terezku: Kvůli drogám do děcáku?!

Autor: shp - 
23. října 2018
11:32

Nechvalně proslulá narkomanka Katka Bradáčová (40), kterou zná celé Česko z dokumentu filmařky Heleny Třeštíkové (69), byla postavena před těžkou volbu. Může získat zpět do péče svou dceru Terezku (9), o kterou se dosud starala její matka, babička dívky. Má to ale velký háček. Dítě skončí v děcáku, pokud Katka po 26 letech nepřestane fetovat.

Blýská se na lepší časy. Dostali jsme nabídku, že bychom mohli mít dceru. Nabídka přišla od maminky Katky,“ řekl webu extra.cz Jirka, přítel dost možná nejslavnější drogově závislé ženy Česka. Katka a její partner se však musí postavit na vlastní nohy a přestat s braním drog.

Je to tak, ale musíme přestat s užíváním drog,“ pokračuje Katka. Ta svou dceru vídá přibližně jednou za půl roku. „Vždy jdeme na hřiště. Teď by to ale mohlo vyjít. Musíme ale na detox,“ dodala narkomanka. To ale bude dost možná neřešitelný problém.

Katka totiž v minulosti několikrát slibovala, že se drog vzdá a bude čistá. Pokaždé však znovu sklouzla k toxické závislosti. Jehle nedokázala říct nikdy říct ne. To všechno nyní může mít nedozírné následky pro její malou holčičku. O tu se dosud starala dívčina babička.

Jenže ta už péče o dítě není kvůli pokročilému věku a zdravotním problémům nadále schopná. Holčička tak buďto skončí v péči Katky, která však musí dokázat, že je s fetem amen, nebo dívku čeká smutný osud v dětském domově. Všichni nyní doufají, že se Katka vzpamatuje. Skutečně tomu však věří málokdo.

 

Maková Panenka ( 9. prosince 2019 07:37 )

Chci vám napsat jedno klobouk dolů že jste pojala odvahu v 60 letech si vzít další úvazek na cca dalších 20let vím že to myslíte dobře ale je třeba si uvědomit že z věkem vám bude sil ubivat dnes chodíte ještě na prividelk no bouzel rakovina je mrcha a po 70 se udělá téměř každému a když ne to tak je tam zpoustu jiných věcí to vám píšu jako člověk pracující v geriatrii takže opravdu s tím mám zkušenost jestli vám mohu poradit opravdu se hlidejte teď je to super chlapec je malí co až přijde do puberty bude vzdorovat a vy budete v propasti daleko věkové za ním tyhle děti pak mají větší šanci propadnout třeba i drogové nebo jiné zavyslosti. A dále drogová zavyslot je onemocnění celé rodiny rodiče vychovajice dítě svého dítěte narkomana často dělají stejne chyby ve výchově jako u svého původního dítěte a dítě si pak zidealizuje kupříkladu matku a má pak akorát touhu poznat její svět tudíš též skončí na drogách je pro dítě daleko příhodnější pozorovat drogovy úpadek jak se říká z první ruky než zprostředkovaně od babičky ke které ani jeho matka nechodí protože ji pak její matka zatajuje hromadou výčitek atd. Takže řešit důvod proč by Katka měla nemela vychovávat dítě je věc 2 to že je narkoman neznamená že disponuje mateřskou láskou Katce by stačilo nastoupit na metadon a najít si nějaký azyl kde by byla pod kontrolou a pomohli ji z poradit z výchovou aspoň do zacatku. Každopádně Vam držím palce a choďte na pravidelné kontroly protože když se něco chytne na začátku je to snadneji léčitelné než v pozdeji

kristinn ( 10. listopadu 2018 16:36 )

Kajmane, nemusí to zvládať, nemáme rovnaké zdravie všetci.Možno by sama potrebovala pomoc. Buď rád, že Ti zdravie slúži.A klobúk dole, že sa staráš. Nech Ti je človiečik pre radosť a nech Ti to všetko v dobrom vráti...

Novák Vladislav ( 29. října 2018 16:18 )

Tak prý "dívku čeká smutný osud v dětském domově." Tohle může napsat jen ten. kdo o DD nic neví. Dnešní dětské domovy nejsou výchovné ústavy jako z filmu Knoflíková válka. Dnešní DD zachránily již mnoho dětí před naprostým úpadkem, špínou, hladem, týráním a vším zlým co může dítě potkat. Pak už je jen na dítěti, jestli se chopí šance a bude žít normální život. Já dětským domovem prošel a dodnes jsem mu vděčný za záchranu.

dragomira ( 24. října 2018 09:41 )

ZDECHNI UŽ a všichni fetaci s tebou lidský hnoji a odpade!

anticccp ( 24. října 2018 09:39 )

Jo. Takže tahle vysolená troska, která je většinu svýho života na heroinu a má před sebou podle lékaře 5 let života, než chcípne na AIDS nebo nějakou oportunní infekci dostane od sociálky dítě do péče? Dovolte abych se zasmál. To by ten úřad museli rozpustit.

Zobrazit celou diskusi