Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zeman podpořil povinné očkování proti covidu. „Uvažujme jako Rakousko,“ vzkázal z lánské izolace

Autor: simao - 
29. listopadu 2021
12:33

Prezident Miloš Zeman pokračuje v izolaci kvůli nakažení covidem-19, přes video se však v pondělí stihl připojit i na konferenci prezidentů V4. Během ní mj. podpořil povinné očkování proti koronaviru.

„Prezident republiky v debatě podpořil povinné očkování proti nemoci COVID-19,“ uvedl na Twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček k jednání Miloše Zemana na dálku s prezidenty V4: 

„Všichni politici se bojí říci, že jediným řešením je povinné očkování, protože by ztratili hlasy. Já si to mohu dovolit, protože já už po deseti letech končím ve funkci prezidenta,“ uvedl Zeman, který je po zjištění pozitivního testu na covid-19 již zpět z Ústřední vojenské nemocnice.

„Uvažujme podobně jako Rakousko o povinném očkování, protože se zdá, že je to opravdu jediná cesta, jak se z té covidové krize dostat,“ dodal prezident republiky.

V Lánech v neděli jmenoval Zeman novým premiérem Petra Fialu (ODS). Zeman se přitom ocitl v boxu z plexiskla, který zaujal právě i v zahraničí.

Zeman: Tálibán není nedělní škola

Během jednání V4 se Zeman věnoval i tématům zahraniční politiky. „Prezident republiky Miloš Zeman na jednání V4 vyslovil obavu, že se otevírá nová migrační trasa, která má svůj původ v tom, že Tálibán ovládl Afghánistán,“ podotkl Ovčáček.

„Podle mého názoru se Afghánistán neměl vyklízet, a hrozí nebezpečí nových teroristických útoků, protože Tálibán není žádná nedělní škola, Tálibán je teroristická organizace,“ prohlásil během debaty se zahraničními protějšky Zeman.

Video  Zeman jmenoval Fialu premiérem. Prezident za plexisklem zmínil i žvanily.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

keys ( 29. listopadu 2021 20:39 )

Tak tomu je.

keys ( 29. listopadu 2021 20:39 )

Temer tolik ta pobiraji penziste duchody!

Stano1963 ( 29. listopadu 2021 19:03 )

za ty peníze tam dělají tak Srbové a Češi

frantacizek ( 29. listopadu 2021 18:20 )

panovník problém pochopil aj v komatu..

krapotkin ( 29. listopadu 2021 17:55 )

Řekli A (povinné očkování). Teď je řada na to říci B (vláda bude plně zodpovídat za zdravotní následky očkování).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa