Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zemana opět navštívily první dáma a Kate. Kdy pustí prezidenta z nemocnice, omezí program?

Aktualizováno -
20. září 2021
14:50
Autor: jko - 
20. září 2021
14:14

I když je podle vyšetření zdráv, přesto Miloš Zeman (76) strávil víkend v Ústřední vojenské nemocnici. Aby mu ukrátily chvíli, zastavily se za ním i v pondělí první dáma Ivana Zemanová a dcera Kateřina. Přišel také hradní kancléř Vratislav Mynář. A už o víkendu u hlavy státu byli exprezident Václav Klaus (80) a kardinál Dominik Duka (78). Hradní mluvčí Jiří Ovčáček při dotazu Blesku, kdy prezidenta pustí z nemocnice, mlžil. Nastínil však jeho nejbližší program.

U Miloše Zemana se v posledních dnech střídala jedna návštěva za druhou. Václav Klaus, jenž byl sám hospitalizovaný kvůli problémům s tlakem, dorazil za Zemanem včera kolem půl páté odpoledne. To Duka navštívil prezidenta už v sobotu a měl na sobě ještě sváteční červené roucho, jelikož ve stejný den proběhla pro církev veledůležitá připomínka úmrtí české světice sv. Ludmily.

Vedle kardinála a bývalé hlavy státu navštívili Zemana minulý týden i jeho rodina, žena Ivana (56) a dcera Kateřina (27), kancléř Vratislav Mynář (54) nebo premiér Andrej Babiš (67, ANO). Právě první dáma s dcerou i hradní kancléř přišli do nemocnice také v pondělí.

Video  Kardinál Duka na návštěvě Zemana v nemocnici  - Blesk: Jakub Poláček
Video se připravuje ...

Program od středy

Zeman je v nemocnici od úterý, podle vyjádření Hradu šlo o plánovanou návštěvu. Vyšetření pak ukázala na dehydrataci a mírnou vyčerpanost, závažné problémy ale neodhalila. Hlava státu má tak prý dokončit rekondiční pobyt, jehož součástí je i podávání infuzí. Kdy ale bude Zeman ze špitálu propuštěn, nechtěl jeho mluvčí Jiří Ovčáček prozradit.

„Již ve středu má pan prezident pracovní program v Lánech,“ uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček při dotazu Blesk Zpráv. Jestli ho bude muset aspoň z části zrušit, zatím neupřesnil.

Mohu potvrdit, že ve středu pan prezident plánuje zahájit pracovní program. Další dotazy jsou nadbytečné,“ uvedl o víkendu pro Blesk. Zeman se má ve středu setkat třeba s šéfem ODS Petrem Fialou (57), ale i s vládními činiteli.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sarina ( 21. září 2021 07:38 )

jaroslavv

gabreta ( 20. září 2021 19:18 )

Kde jste všichni byli, když se Havel válel po nemocnicích dva roky?

veselabublinka ( 20. září 2021 18:01 )

Dcera je česká Kateřina, Kate to není ani omylem!

viho ( 20. září 2021 16:03 )

Používání anglického jména asi souvisí s tím, že úřad prezidenta ČR je v podstatě divizí PPF, a to je mezinárodní firma, kde se používají anglická jména. Podobně jako vláda ČR je divizí Agrofertu, a proto si Babiš tiskne vládní dokumenty na hlavičkový papír jedné z jeho firem v Průhonicích.

Katerina Klimesova ( 20. září 2021 15:13 )

Dcera se přece nejmenuje Kate....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa