Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Klaus se vrátil do nemocnice. Exprezident přišel na kontrolu, navštívil i vyčerpaného Zemana

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
19. září 2021
17:44
Autor: Mii, vei - 
19. září 2021
17:23

Prezident Miloš Zeman se v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) rozhodně nenudí. Střídá se u něj jedna návštěva za druhou. V sobotu za ním přišel kardinál Dominik Duka a v neděli ho svou přítomností potěšil exprezident Václav Klaus, který tu byl ještě v pátek také hospitalizován. Podle informací Blesku do ÚVN přijel především na kontrolu, nicméně když už tu byl, zašel i za svým přítelem Zemanem.

Klaus zdravotní problémy řeší od minulého víkendu, kdy se ve vojenské nemocnici ocitl kvůli vysokému tlaku. Ve zdravotním zařízení českých prezidentů ležel do pondělí, v úterý se do něj vrátil. Znovu byl z nemocnice propuštěn v pátek před polednem.

„Já myslím, že je to dobrý. Měl jsem nějaký šíleně vysoký tlak, teď jsem měl nějaké žaludeční komplikace s tím nějaké, tak doufám, že se to stabilizovalo,“ uvedl Klaus novinářům v pátek bezprostředně poté, co byl propuštěn.

Už před tím se ovšem jeho stav lepšil, jak Blesk Zprávám prozradil jeho mluvčí Petr Macinka, ve čtvrtek lékaři exprezidentovi dovolili dát si i kávu. Nicméně kvůli dvojí hospitalizaci musí být stále sledován, proto v neděli do ÚVN zašel na kontrolu, ležérně oblečen pouze ve svetru. Jeho příchod zachytili fotografové Blesku.

Protože se Klaus ocitl opět v ÚVN, navštívil i Zemana, který v nemocnici nadále pobývá. „Když prezident Klaus opouštěl v pátek nemocnici, domluvil se s ošetřujícím lékařem, že se tam v neděli odpoledne staví na kontrolu (...) u té příležitosti se zastavil na návštěvu i za prezidentem Zemanen,“ prozradil v neděli Macinka s tím, že Klausův lékař znovu sloužil právě dnes. 

Kdy současného prezidenta propustí, stále není jisté. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček Blesk Zprávám v sobotu uvedl, že hlava státu počítá v týdnu s prací. „Pokud jde o program pana prezidenta, pracovní zahajuje ve středu,“ sdělil Ovčáček.

Lékaři při kontrolách zjistili, že Zeman je vyčerpaný a dehydratovaný. Vážnější problémy podle vyjádření Hradu zjištěny nebyly.

Video  Kardinál Duka na návštěvě Zemana v nemocnici  - Blesk: Jakub Poláček
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Matos7 ( 20. září 2021 12:10 )

Proc se ve zprávách napíše o tuneláři profesoru Petru Fialovy, který založil neziskovky z kterých cerpa a převádí peníze na svuj účet. Peníze od českého státu. Fialo styď se. Předseda ÚV ODS.

jajas ( 20. září 2021 11:23 )

lader ( 20. září 2021 08:34 )

Díky svému premiérskému působení v první polovině 90. let je Klaus zodpovědný za vytvoření bankovního socialismu a hlavně „chaotického a děravého" právního prostředí, v němž bylo prominentům a strukturám minulého režimu v celku beztrestně umožněno přejít od politické k ekonomické moci skrze problematickou „kupónovou privatizaci." Dodnes zůstávají díky nefunkčnosti českého soudnictví prominenti minulého režimu i „tuneláři" 90. let beztrestní...

KuSuS ( 19. září 2021 20:01 )

Zajímavé dnešní je i článek k dehydrataci Zemana, na co má k ruce svého doktora a opatrovatele.
Poslední dnešní, Mynář s břidlicí, ten odkaz dám: http­s://ww­w.sez­namzpr­avy.cz­/cla­nek/my­nar-na-hrade-prodaval-dul-na-bridlici-odhaluje-ho-sto-zprav-z-mobilu-1745­03#dop­_ab_va­rian­t=0&do­p_sou­rce_zo­ne_na­me=zpr­avy.sz­nhp.bo­x&dop_­req_id­=j9bzQ­mh6OzN-2021­091901­31&dop­_id=17­4503&s­ource­=hp&se­q_no=4­&utm_c­ampa­ign=&­utm_m­edium=z-boxi­ku&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz

KuSuS ( 19. září 2021 19:57 )

I tak uvažují /v odkaze/, aby někdo nepukal radostí. Podle sebe soudím tebe, to by si měl současný uvědomit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa