Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zemana navštívil kardinál Duka. Prezident je potěšený, v nemocnici zatím zůstává

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
18. září 2021
16:16

Za prezidentem Milošem Zemanem dnes do pražské Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) dorazila další VIP návštěva. Odpoledne ho navštívil kardinál Dominik Duka. Blesk Zprávy zjišťovaly důvod jeho cesty za hlavou státu. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček řekl, že šlo o „domluvenou návštěvu.“ Zeman je v péči lékařů od úterý a zatím není jasné, kdy ho propustí.

V sobotu odpoledne dorazil do ÚVN další vlivný host. K prezidentu Miloši Zemanovi se objednal kardinál Dominik Duka. U nemocnice ho zachytil krátce po 15. hodině fotograf Blesk Zpráv. Duka přišel s prázdnou v doprovodu svého sekretáře.

„Pan kardinál se rozhodl navštívit pana prezidenta a tak se domluvili na dnešní odpoledne,“ řekl Blesk Zprávám k návštěvě na nemocničním pokoji hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Přijel rovnou z Národní pouti na Tetíně, kam pan prezident zaslal zdravici,“ doplnil Ovčáček s tím, že prezidenta návštěva „moc potěšila“.

Národní pouť byla letošním vyvrcholením oslav roku svaté Ludmily. Letos v září je to přesně 1100 let od doby, kdy byla první česká kněžna a světice sv. Ludmila na Tetíně zavražděna. K tragédii, kterou si církev a nejen ona připomíná, mělo dojít 15. září v roce 921.

Kdy by mohli lékaři prezidenta propustit, zatím není jasné. „Pokud jde o program pana prezidenta, pracovní zahajuje ve středu,“ uzavřel Ovčáček pro Blesk Zprávy.

Prezidentská kancelář dva dny o zdravotním stavu Zemana mlčela. První zprávu o stavu prezidenta zveřejnila až v čtvrtek. I to kritizovali v další předvolební diskusi Blesku kandidáti sněmovních stran pro volby do Poslanecké sněmovny, které budou 8. a 9. října. 

Video  Zemanovo zdraví: Proč se za něj Schillerová modlí? A co další politici?  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Ústřední vojenská nemocnice je zařízením, ve kterém se lékaři starají o ústavní činitele. V minulosti tu léčili prvního českého prezidenta Václava Havla. V pátek odtud pak propustili exprezidenta Václava Klause, který byl v péči lékařů podle svých slov kvůli vysokému tlaku. V jednu chvíli tak v ÚVN ležel jak současný prezident, tak i jeho předchůdce.

„Já myslím, že je to dobrý. Měl jsem nějaký šíleně vysoký tlak, teď jsem měl nějaké žaludeční komplikace s tím nějaké, tak doufám, že se to stabilizovalo,“ řekl Klaus novinářům v pátek, když opouštěl nemocnici.

V péči lékařů skončil Klaus už minulý víkend. Nemocnici opustil, aby se do ní v úterý opět vrátil. „Po pár dnech, kdy Václava Klause trápil vysoký tlak, mu dnes uvařili i kávu,“ řekl ve čtvrtek Blesk Zprávám jeho mluvčí Petr Macinka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sarina ( 19. září 2021 18:16 )

Výborně altman. že všichni znáte mé názory a nehodlám si je ale nechávat pro sebe na to zapomeň!!! To by se vám tak líbilo aby všichni sdíleli jen váš názor a ještě volili toho koho předepíšete, ale tak to není a nebude a starej se o sebe, máš co dělat se sebou a mě dej pokoj, chapišto???

Jiřina Ratimcová ( 19. září 2021 17:19 )

Posledni pomazani.

jajas ( 19. září 2021 16:18 )

Všichni jsme před úmrtím, ty pako.....

Zdenek ( 19. září 2021 16:03 )

zeby dalsi soudruh pred umrtim ...... PARADOX ..... 2014-Stanislav G r o s s - soudruh-pritel z CSSD přijal Krista .... vyznal, že p ř i j a l Krista. „V duchovním životě jsem taky prošel nějakým vývojem, přijal jsem Krista a žiju si takovým vnitřně svobodnějším životem,“ řekl Gross...24.4.2014

Stanislav Gross (30. října 1969 Praha – 16. dubna 2015 Praha)

sarina ( 19. září 2021 14:43 )

Moc bys chtěl takovou noční košili jakou má Duka? Řekni si třeba ti ji půjčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa