Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Babišově rodině vyhrožoval muž smrtí. „Kulka pro tebe je připravená,“ psali i Topolánkovi

Autor: ČTK, simao - 
28. února 2021
14:05

Policie informovala letos 8. ledna premiéra Andreje Babiše (ANO), že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Policie potom střežila premiérův dům. Nejde o první případ vyhrožování premiérovi. Například v roce 2008 informoval server iHned.cz, že tehdejšímu premiérovi Mirku Topolánkovi vyhrožuje anonym smrtí. Napsal Topolánkovi, že „kulka pro tebe je připravená.“

Premiér Andrej Babiš v Partii na CNN Prima News uvedl, že jeho rodině i jemu samotnému někdo vyhrožoval, že je zabije. Dotyčný člověk byl prý zatčen ve Španělsku. 

Premiérova manželka Monika Babišová poté odcestovala do Dubaje a její snímky z Dubaje se objevily na sociálních sítích.

„Ano, protože se bála,“ řekl Babiš k jejímu odjezdu do Dubaje. „A když nám křičeli před barákem, že jsme fašisti, tak rodina byla doma,“ dodal premiér.

Babiš řekl, že tuto informaci nechtěl prozrazovat v době, kdy se na něj za snímky valila vlna kritiky, protože jeho žena to nevěděla. „Teď se to dozvěděla, já jsem je vyhnal pryč,“ dodal.

Topolánek čelil anonymu: Kulka pro tebe je připravená

Vyhrožování v minulosti čelil i někdejší premiér Mirek Topolánek. „Zk*rvysynu Topolánku. Kulka pro tebe je připravená,“ napsal mu anonym podle Hospodářských novin v roce 2008.

Topolánek následně potvrdil, že výhrůžku skutečně obdržel. „Neumím si představit, ani nechci, že ta výhrůžka souvisí nějak s ODS,“ říkal tehdejší ministr vnitra Ivan Langer a dodával: „Je to produkt vyhrocené situace, která nastala už po volbách po emotivním projevu Jiřího Paroubka.“ Upozorňoval však na to, že je velmi těžké odhalit pachatele.

Demonstrace před byty politiků

Vyhrocená atmosféra panuje i v poslední době kvůli opatřením vlády v boji s pandemií covid-19. Demonstrace odpůrci svolali již dříve nejen před Babišův dům v Průhonicích, ale třeba i do Jinačovic na Brněnsku, kde bydlí ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Protestující přišli s černými vlajkami, transparenty i rakví.

Demonstrovalo se však v minulosti i před bytem tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v pražských Stodůlkách - pro změnu v souvislosti s uprchlíky a migrační krizí.

Video  Adam B. Bartoš na minidemonstraci před bytem premiéra Sobotky  - Foto Blesk - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

LuCo ( 28. února 2021 16:50 )

Sasajede, ty jsi třída! To by blbej neřekl, ani kdybys mu hubu rozbil!

rapid15 ( 28. února 2021 16:26 )

Výhružně postávající a výhružná hesla skandující dav před obydlím kohokoliv do demoktarické společnosti nepatří.
Z neznámých důvodů to ale nikdo neřeší. Přitom ohlédnutím do historie bychom měli už být hodně poučeni, jak takové, zprvu jako nenápadné násilí, na vybraných jedincích a rodinách končí

sorgedoktor ( 28. února 2021 14:40 )

Bigoseman...Vas prispevek je trochu mimo misu...Mam takovy pocit, ze sdelovaci prostredky vnasi do orientace lidi zmatek..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa