Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Obarvená Schillerová se těší na miminko a má zaplatit pokutu. Dcera už do politiky nechce

Autor: Jakub Veinlich - 
28. února 2021
05:02

Vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová bude platit za jízdu bez připoutání. Ve studiu Blesk Zpráv v pořadu Epicentrum navíc vysvětlila nesrovnalosti z jejího prohlášení, které se u videa objevilo. Potvrdila také, že by měla kandidovat do Sněmovny za hnutí ANO. Ještě před tím se ale stane dvojnásobnou babičkou.

Pokuty se nevyhýbají ani členům vlády. Že se nemá jezdit v autě bez připoutání, byť na zadním sedadle, si bude pamatovat určitě i vicepremiérka Alena Schillerová. Šéfka státní kasy připravila rodinný rozpočet zbytečnou jízdou bez připoutání o více než 11 tisíc korun.

10 tisíc poslala za porušení předpisů na účet obětí dopravních nehod. Další peníze pak musí zaplatit jako pokutu.

„Když jsem byla o víkendu doma, tak jsem tam měla rozhodnutí správního orgánu, byla mně za to vyměřena pokuta 1500 korun, kterou jsem neprodleně zaplatila,“ přiznala dohru své cesty bez bezpečnostních pásů v Epicentru studia Blesk Zpráv Schillerová. 

Schillerovou tak cesta na kontrolu obchodních center vyšla draze. Vicepremiérka si jela ověřit ceny respirátorů. Vláda na ně totiž dočasně zrušila DPH, a tak ministryně chtěla vědět, zda to obchodníci promítli do koncové ceny pro zákazníky.

Video  Schillerová v autě bez připoutání: Přiznala chybu za pás. Jela kontrolovat ceny respirátorů.  - Twitter - A. Schillerová
Video se připravuje ...

Nepřipoutaná Schillerová původně přiznala chybu a poslala peníze na dobročinné účely, ale přidala také komentář, ve kterém tvrdila, že video vznikalo na parkovišti, po kterém jen popojížděla.

Jak se ale později ukázalo, nemluvila pravdu. Ze zadního okénka auta byl například zřetelně vidět most.

„To video se točilo na několika místech a střihalo se. Když jsem to dávala na ten twitter, tak jsem byla přesvědčena, že to bylo na parkovišti, kde byla (točená) největší část,“ upřesnila Schillerová v Epicentru Blesk Zpráv.

„Prostě pásy jsem neměla, což byla chyba, za kterou jsem se omluvila,“ uzavřela.

Pokutu během pandemie platili ale i jiní politici a vlivní úředníci. Zabijačka během pandemie stála hradního kancléře Vratislava Mynáře 1300 korun. Dnes už bývalého poslance Miroslava Kalouska (TOP 09) vyšlo pěkně draze pivo v zavřené hospodě. Za porušení pravidel dostal pokutu 3 tisíce korun. Stejnou částku pak zaplatil například i šéf KDU-ČSL, který pil i přes zákaz pivo na veřejnosti.

Tři tisíce platili i šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek a dnes už bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula. A to za utajenou schůzku v zavřené restauraci na pražském Vyšehradě, při které je nachytali fotografové Blesku.

Deset tisíc má pak zaplatit bývalý prezident Václav Klaus za nenošení roušky na veřejnosti. Hygienici mu přitom mohli dát flastr až ve výši tři miliony korun. I tak bývalý prezident, aktuálně bojující s koronavirem, s pokutou nesouhlasí a podal proti ní odpor.

Schillerová opět u holiče?

Během proticovidových restrikcí čelila ministryně Schillerová kritice, že i přes zákazy využila služeb profesionálního kadeřníka. Sama to popírala s tím, že si poradila sama. „Patřím ke generaci, která je na svépomoc v osobní vizáži zvyklá,“ reagovala poté, co před účastí v televizní debatě zveřejnila fotografii s účesem jak od profíka. Snímek navíc pořídila v ulici, kde je známé kadeřnictví.

V Epicentru Blesk Zpráv přiznala, že i ona už vyhlíží den, kdy opět kadeřnictví otevřou. čeká, až bude moct kadeřníka navštívit. Naposledy se do jeho rukou prý vložila v poslední den, kdy to bylo možné. „Bohužel je to tedy vidět,“ posteskla si a ukázala na hlavu.

„Žádné nůžky se toho nedotkly, to bych si netroufla. Jediné, co jsem udělala, je to, že jsem si na internetu objednala barvu a s pomocí rodiny si to asi před 14 dny nabarvila. A velice špatně, když se podívám,“ dodala ministryně ve čtvrtek ve studiu.

S novou lesklou barvou na vlasech se objevila i v pátek ve Sněmovně, když poslanci řešili mimo jiné prodloužení nouzového stavu. Blesk Zprávám pak Schillerová vysvětlila, že ani tentokrát nebyla údajně u kadeřníka.

„Mám na vlasech barevné tužidlo zakoupené v e-shopu a nanesené vlastními silami v pátek ráno na mokré vlasy po umytí,“ vysvětlila novou barvu. Celý proces prý trvá 30 minut, pak se tužidlo spláchne.

Znovu babičkou

V pátek po jednání vlády sedla Schillerová do auta a nechala se odvézt do Brna, kde má svou rodinu, která se už za pár měsíců opět rozroste. Radostnou novinu dostala jako dárek pod stromeček.

„Strašně krásné překvapení jsem dostala na Vánoce, kdy mi moje děti řekly, že budu podruhé babičkou. Můj syn čeká první dítě. Má to být chlapeček. Když vše dobře dopadne, měl by se narodit v červnu,“ těší se na druhého vnuka Schillerová, která by tou dobou měla mít plné ruce práce kvůli přípravě státního rozpočtu na příští rok.

Video  Schillerová - volby, rouškovné, pokuta, vnoučata  - Blesk
Video se připravuje ...

Jednoho vnuka už Schillerová má. Františkovi je 5 let. Také on by se prý rád dočkal sourozence. Dcera ministryně Petra Rusňáková, bývalá brněnská radní za hnutí ANO, ale uvedla, že se prý zatím do ničeho příliš nežene.

„František ji do toho velmi tlačí, chtěl by sourozence, ale zatím se k tomu nějak (dcera) nemá. František půjde do školy, tak se mu chce věnovat, ale určitě by nechtěla zůstat u jednoho dítěte,“ popsala šéfka státní kasy.

Kandidatura i s dcerou?

V Brně se Schillerová nezdržuje jen tak náhodou. Nejen že tu má rodinu, ale zřejmě tu bude také kandidovat za hnutí ANO v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny. I když si to s Andrejem Babišem ještě výslovně kvůli nedostatku času nepotvrdili, je to zřejmě jen otázka času.

„Vyřčeno to nebylo, ale myslím, že se s tím počítá, a pokud budu oslovena, tak platí, že to s největší pravděpodobností přijmu,“ zopakovala s tím, že v Brně vyrostla a žila celý život, tak chce kandidovat právě tam. „Po těch letech si chci říct o důvěru lidí,“ zdůvodnila v Epicentru, proč chce kandidovat, i když to v minulosti původně odmítala.

Za hnutí ANO přitom měla v Brně kandidovat do Sněmovny v roce 2017 právě Schillerové dcera Petra Rusňáková. Poté, co policie zatkla zetě Schillerové kvůli kauze úniků informací z policejních spisů a také kvůli nejasnému sponzorskému daru pro ANO od Davida Rusňáka, rozhodla se dcera dnešní vicepremiérky, že do voleb nepůjde.

Kandidovat nechce ani letos. „Od politiky odešla a už se jí dál nehodlá věnovat,“ uzavřela Schillerová v Epicentru.

Video  Další spor ve vládě? Schillerová se brání dalšímu rouškovnému. A kdy byla naposledy u holiče?  - Blesk
Video se připravuje ...

Petra Rusňáková v roce 2018 ještě jako radní Brna:

Video  Petra Rusňáková (35, ANO), radní magistrátu města Brna, láká návštěvníky veletrhu Regiontour na návrat do období první republiky.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lubos slovacek ( 4. dubna 2021 15:18 )

Schillerova,škoda že te máma nepotratila.Stejně tak tu bandu co nam teď vládne.

krapotkin ( 1. března 2021 12:33 )

Proč by měla dcera jít do politiky, když už máma nakradla dost i pro vnuky.

MAMKA2316 ( 1. března 2021 10:16 )

O co tady zase někomu jde ??? Každý si mohl zajet do Polska ke kadeřníkovi !!Tam je všechno otevřeno jen platilo 15m2 na osobu !!A Poláci jsou na tom lépe možná že i díky tomu že ti si můžou volně koupit lék Neosine forte za 50 zlotých a bránit se před koronou sami podle svého uznaní a práva !! A mám v Polsku rodinu tak vím že si to Poláci kupuji ve velkém . Ne jak u nás že nějaký sokl nebo jak se jmenuje nám nechce nic dovolit ani nést žádnou odpovědnost za to že nám bráni tento lék si koupit

kuromrd ( 1. března 2021 02:01 )

já už budu hodný dědečku

debruska ( 28. února 2021 21:36 )

To je u nás známá věc. Zdražuje se okamžitě, ale na zlevnění často ani nedojde. Viz. benzín a pod.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa