Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman dal milost zlodějce a matce pěti dětí. Nejstarší dcera je v péči psychiatra

Autor: kal - 
20. října 2020
12:25

Prezident Miloš Zeman porušil své zásady a dal milost ženě, která ji nepotřebuje z humanitárních důvodů. Právě ty dříve Zeman uváděl jako podmínku pro využití prezidentské výsady, díky které se ale dostal na svobodu i Jiří Kajínek - muž odsouzený za dvojnásobnou vraždu. V tomto případě Zeman omilostnil matku pěti dětí, jak Blesk Zprávy informoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Prezident ženě prominul zbytek jednoho nepodmíněného trestu a další čtyři celé tresty - podle Hradu byly drobného majetkového charakteru.

„Prezident republiky se zcela výjimečně rozhodl udělit tuto milost z humanitárních důvodů, přestože omilostněná žena nesplňuje podmínku závažného zdravotního stavu,“ uvedl Ovčáček a dodal: „Omilostněné ženě tak prominul zbytek jednoho nepodmíněného trestu a celé čtyři nepodmíněné tresty odnětí svobody uložené jí za méně závažnou trestnou činnost převážně drobného majetkového charakteru.“

Prezident podle hradního mluvčího přihlédl k tomu, že omilostněná je matkou pěti nezletilých dětí, o které „sama řádně pečuje a které by v případě jejího nástupu do výkonu trestu musely být umístěny do různých dětských domovů“.

„Zároveň zohlednil závažný duševní stav nejstarší dcery odsouzené, která je v důsledku traumatických zkušeností v dlouhodobé péči psychologa a dětského psychiatra a pro kterou by odloučení od matky bylo dalším zhoršením jejího již tak nepříznivého psychického stavu,“ popsal Ovčáček.

„Vzornou péči o děti potvrdila jak vedoucí místně příslušného oddělení sociálně-právní ochrany dětí, tak ředitelka azylového domu, ve kterém se odsouzená se svými dětmi nyní nachází. Milost jí byla udělena pod podmínkou, že se do 3 let od udělení milosti nedopustí úmyslného trestného činu,“ dodal hradní mluvčí s tím, že podnět Zemanovi předložila ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO).

Video  CELÝ ZÁZNAM: S prezidentem v Lánech: Vojtěch jako „ministr dobrého počasí“ a „řezník“ Prymula. Zeman chce trestat odmítače roušek. 
Video se připravuje ...

monhtik ( 23. října 2020 11:59 )

Za prvé Andrej Babiš není žádný zloděj, Agroferet ani Čapí hnízdo neukradl, ale vybudoval. Čapí hnízdo neslouží jen jemu, ale široké veřejnosti. Také jste zapomněl uvést, že Babiš, dokonce celý svůj nemalý premiérský plat dává na dobročinné účely. Nenechává si ani korunu. Kdo z dalších politiků tohle dělá, nikdo a také berou více platů. To se vám ovšem nehodí do krámu. Vy jenom do Babiše i Zemana jen kopat a špinit je, že.

kahuja ( 20. října 2020 14:22 )

Vzorně se stará o 5 dětí, to je jako vtip? .
Akorát vrozně rodí , vzorně čerpá dávky. Bohužel nekrade bezchybně, jinak by jí nechytli.
Snad teď, když dostala milost, se u v těch vrádežích vzorně zdokonalí.

Zdenek ( 20. října 2020 13:46 )

ZEMAN nic N E D A L . . . . . musel a to je velky rozdil !!!!!

Zeman se již po svém lednovém zvolení prezidentem vyjádřil, že se chce práva na udílení milostí vzdát, protože ho považuje za "zbytečně monarchistický prvek" v Ústavě.

Michal Snobl ( 20. října 2020 12:54 )

Zemané a nezapomeň vyznamenat toho policajta z nedělního řádění v Praze,co tam ty magory podněcoval k bordelu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa