Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Babišovi po kauze se synem většina lidí nevěří, tvrdí průzkum i anketa Blesku

Autor: kal - 
25. listopadu 2018
12:45

Premiérovi Andreji Babišovi (ANO) nedůvěřuje 60 procent lidí, opačný postoj zastává 37 procent Čechů. Vyplývá to z průzkumu agentury Kantar CZ pro Českou televizi. Podle ankety Blesk Zpráv věří šéfovi české vlády po kauze s jeho synem Andrejem Babišem ml. jen třetina čtenářů, dvě třetiny naopak ne.

Průzkum agentury Kantar uvádí, že premiérovi vůbec nevěří 38 procent dotázaných, dalších 22 procent respondentů mu pak „spíše nedůvěřuje“. Naopak velkou důvěru v Andreje Babiše má 12 procent oslovených, čtvrtina lidí mu „spíše důvěřuje“. Bez jasné odpovědi nechala otázku tři procenta dotázaných, kterých Kantar oslovil od úterka do čtvrtka celkem tisícovku. Že opozice v pátek nenašla na vyslovení nedůvěry Babišově vládě dostatek hlasů, průzkum už neodráží.

Premiérovi Andreji Babišovi nevěří 60 procent lidí, ukázal průzkum agentury Kantar CZ. Premiérovi Andreji Babišovi nevěří 60 procent lidí, ukázal průzkum agentury Kantar CZ. | Reprofoto ČT, Kantar CZ

„Při pohledu na voliče ANO zjišťujeme, že Andreji Babišovi důvěřuje 93 procent lidí. Pevně tedy stojí za svým lídrem,“ uvedl na ČT analytik Kantar CZ Pavel Ranocha. „Na druhé straně spektra jsou středověpravicové strany, jejich voliči důvěřují premiérovi naprosto nepatrně. Je to do deseti procent. Někde uprostřed se nacházejí voliči KSČM se zhruba dvoutřetinovou důvěrou. A voliči ČSSD a SPD asi s třetinovou důvěrou,“ dodal.

Od začátku kauzy, kterou Babiš překřtil na „puč Palermo“, mají možnost hlasovat o důvěře premiérovi i čtenáři Blesk Zpráv. Aktuálně se jich vyjádřilo už 35 tisíc a i tady je poměrně v neprospěch předsedy vlády: 34 procent pro důvěru, 66 procent proti ní.

Anketa
Věříte Andreji Babišovi i po kauze s jeho synem?
počet hlasujících: 36031

Premiér Babiš čelí nové vlně odporu sněmovní opozice i části veřejnosti od 12. listopadu, kdy web Seznam Zprávy zveřejnil skrytou nahrávku rozhovoru s jeho synem Andrejem Babišem ml.

Premiérův nejstarší potomek, který teď žije s matkou ve Švýcarsku, novinářům tvrdil, že musel nedobrovolně odcestovat na Ruskem okupovaný Krym a že bez detailního povědomí podepisoval dokumenty k farmě Čapí hnízdo. Právě kvůli obvinění z dotačního podvodu s 50 miliony z evropské kasy policie Babiše juniora i seniora trestně stíhá.

Video  Andrej Babiš: Mého syna točili tajně, poženeme novináře k soudu  - Aleš Brunclík, Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Předseda vlády opakovaně odmítá, že by udělal cokoli nezákonného. Ohledně Čapího hnízda tvrdí, že prošlo opakovanou kontrolou a že 50 milionů jeho bývalá firma navíc vrátila do rozpočtu. K synovi pak Babiš dodává, že trpí schizofrenií. Právní zástupce Babiše juniora a jeho matky podal na novináře Seznamu trestní oznámení s odkazem na to, že ve Švýcarsku je pořizování nahrávek bez vědomí respondentů trestným činem.

marmat ( 27. listopadu 2018 10:57 )

Ani takto "VYPROFILOVANÁ ANKETA/průzkum" nedokáže z opozice udělat šéfy Srovnejte chování třeba ministra Vojtěcha s ubožákem Michálkem....Je to proti ANO V.cenová skupina !!!

hejhej ( 26. listopadu 2018 12:56 )

Trapná mediální masáž pokračuje. Babišovi věřím rozhodně více než demokratické žumpě a vítačům násilníků pirátům.

bombarder1 ( 26. listopadu 2018 12:30 )

Opitý Kalousek - to je česká opozícia. 😀

marmat ( 26. listopadu 2018 09:32 )

Velká příbuznost s dílnou na likvidaci "nepřátel režimu" z 50 let...Ale mučedníci měli NULOVOU šanci se hájit.Akce zůstaly za zdmi a media pracovala jednosměrně =tendenčně.Dnes díky mediím a soc.sítím máme šanci rozlišit a oddělit zrno od plev. Fušku dá označení PŘESNÝCH autorů dezinformací, i když se posedlí trpaslíci houfují a producírují ! LIDI NEJSOU B.BÍ a politika je zase velmi zajímá.

marmat ( 25. listopadu 2018 23:46 )

MNOHO ŠÍLENÝCH ÚTOKŮ A KŘIVD - MNOHO NOVÝCH VOLIČŮ PRO ANO.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa