Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kleslová se vrací. Exšéfka ANO v Praze asistuje Nacherovi, ten odmítl kritiku Babiše

Autor: ČTK, simao - 
9. října 2018
16:20

Bývalá místopředsedkyně hnutí ANO a někdejší starostka Prahy 10 Radmila Kleslová se stane asistentkou poslance ANO Patrika Nachera. Web Lidovky.cz v úterý napsal, že kontroverzní politička, označovaná v minulosti za pravou ruku předsedy ANO Andreje Babiše, bude Nacherovi pomáhat s legislativním procesem.

„Ano, Radmila Kleslová se stane mou poslaneckou asistentkou,“ potvrdil pro Lidovky.cz Patrik Nacher, poslanec a druhý muž kandidátky ANO v nedávných volbách do pražského zastupitelstva.

Návrat vlivné Kleslové

Kleslová byla v letech 1993 až 2014 členkou sociální demokracie, poté přestoupila do hnutí ANO. Byla šéfkou pražské organizace, místopředsedkyní celého hnutí a starostkou Prahy 10.

Politické funkce opustila Kleslová poté, co vyšlo najevo, že pracovala pro několik státních a polostátních firem za vysoké finanční odměny.

Nástup Kleslové do Nacherovy poslanecké kanceláře je pro pozorovatele překvapivý, uvedly Lidovky.cz. Po komunálních volbách v roce 2014 totiž Nacher patřil do tábora pražské primátorky Adriany Krnáčové, který byl ve sporu se spojenci tehdejší předsedkyně pražské organizace ANO Kleslové.

Babiš po 5. místě ANO v Praze vytkl tamní buňce svého hnutí. „Ty čtyři roky pod naším vedením se Praze nelíbily. A já se Pražákům vůbec nedivím. Naše pražská organizace je velmi slabá. Žila jenom z našich úspěchů ve sněmovních volbách,“ zkritizoval na Facebooku Babiš pražské ANO. A psal o velkém zklamání, které prožívá. 

Nacher odmítl Babišovu výtku

Nacher vinu pražské organizace v rozhovoru pro Právo odmítá. A přičítal neúspěch „neotřelé změně lídra“, kdy právě jeho samotného vystřídal na pozici jedničky Petr Stuchlík, ale také „většímu vlivu celostátní politiky na Pražany, protože v hlavním městě se všechno odehrává – vláda, prezident – a lidé to vnímají jinak než v Bruntále či Pardubicích“.

„Pak to mohlo být zapříčiněno tím, že jsme obhajovali prvenství, ale i způsobem komunikace,“ připustil Nacher a na přímý dotaz, zda by tedy vinil pražskou organizaci, odpověděl: „Nerozumím tomu, v čem by měl být problém. Jestli kvůli kampani, personální politice...“

Víc hlasů než Stuchlík dostali Nacher i Pilný

Jak dvojka pražské kandidátky Nacher, tak i trojka, exministr financí Ivan Pilný přitom v hlasech porazili lídra Stuchlíka. „Vnitřně zadostiučinění cítit člověk lehce může, ale v momentě, kdy jsme skončili pátí, tak neúspěch celku převáží,“ připouští Nacher.

Podle něj se ukázalo, že „změnit lídra tři měsíce před volbami není šťastné, což voliči dali najevo třeba i tím, že i Ivan Pilný dostal víc hlasů než Petr Stuchlík“.

Babiš slíbil přitvrzení

Nacher však uznal, že to Stuchlík „odmakal“, lídrovi ANO děkoval i Babiš: „Byl skvělý v kampani. Jel na 120 procent. Vážím si ho jako člověka i za to, co předvedl. Je to dobrý manažer a jeden z nejlepších lidí, kteří za nás kandidovali. Prodal firmu, šel s kůží na trh, ale pozdě. Má moje velké díky.“

Pražskému ANO vytkl, že neumělo prodat svou práci. „Možná jsme měli být tvrdší a je asi i moje chyba, že jsme pražskou organizaci neřešili už dřív. Je to teď náš velký úkol, hlavně můj,“ vzkázal Babiš z Průhonic pražskému ANO poněkud zlověstně. Je návrat Kleslové důkazem onoho přitvrzení?

komin ( 12. října 2018 11:56 )

 Zoufalý Kašpárek Nacher

aIIahakbar ( 9. října 2018 18:17 )

To znamená, že máš nástup, retardo!

bigscrotum ( 9. října 2018 17:17 )

„Svobodu slova nemáme proto, abychom se bavili o počasí. Svobodu slova máme proto, aby lidi mohli říkat velmi kontroverzní věci. Pokud v tom nejsme konzistentní, tak neobhajujeme svobodu doopravdy,ale lež..!!“

hchkr ( 9. října 2018 16:45 )

Tak už povolali i rozvědčici - to aby se Pražáci báli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa