Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo v Praze volil jistotu a kdo změnu: Velký přehled nových poměrů na radnicích

Autor: Blesk Zprávy - 
8. října 2018
19:35

Vedle magistrátních voleb rozhodovali Pražené i o obsazení zastupitelstev jednotlivých městských častí. A zatímco „velké Praze“ dominuje silná pětka ODS, Piráti, hnutí Praha Sobě, Spojené síly pro Prahu a ANO, poměry na jednotlivých radnicích jsou mnohdy výrazně odlišné. Platí ale, že kde měla ODS úspěšného starostu, tam zůstává dál. Podívejte se do našeho velkého přehledu výsledků v jednotlivých městských částech. A na vítěze a poražené letošních komunálních voleb.

Praha 1: Vítězem je Praha 1 Sobě v čele v Pavlem Čižinským, bratrem lídra Praha Sobě Jana Čižinského. Stříbro bere ODS, bronz Piráti.

Praha 2: ODS v čele s poslankyní Janou Černochovou převálcovala všechny, o parník porazila Piráty a ti také utekli ostatním.

Praha 3: Těsný souboj Pro Prahu 3 a TOP 09 a STAN. ČSSD padla na 3,41 procenta, kandidoval za ni i europoslanec Miroslav Poche.

Praha 4: Úspěch Pirátů a Praha 4 Sobě. Do Senátu jde hned po 1. kole Jiří Drahoš.

Praha 5: Do zastupitelstva jde i ředitel Hřebejk

Praha 6: O vítězi rozhodlo těsných 0,4 procenta. Kdo uspěl?

Praha 7: Totální triumf. Jan Čižinský a Praha 7 Sobě získali 55,48 procent hlasů voličů.

Praha 8: Vítězství ODS, velký skok Pirátů

Praha 9: Vyhrála ODS s podporou Svobodných, uspěl i jejich partner

Praha 10: Opoziční koalice VLASTA brala první místo

Praha 11: ANO až třetí. Praha 15: ANO druhé. Kdo vyhrál?

Praha 12: V Modřanech a Komořanech vyhráli Piráti s podporou Zelených

Praha 13: Zůstává baštou ODS, starostou David Vodrážka

Praha 14, 20, 21 a 22: Jak se volilo na východě Prahy? Sever patrně při starém, jihu se mohou dotknout změny

Praha 16: ODS v drtivém vítězství získala přes 70 procent

Praha 17: Další triumf starostky Jitky Synkové z ODS

Praha 18 a 19: Dílčí úspěch miliardáře Sehnala i nezávislých

Doporučujeme
zada ( 8. října 2018 18:59 )

jinak jsem zaslech i názor, že pražené v podstatě volili Bakalu a havloidy . Tak to jsem opravdu zvědav

krista2018 ( 8. října 2018 18:29 )

Tak tyhle výsledky Pražanům přeji. Ještě budou mít veselo

zada ( 8. října 2018 16:21 )

Pražáci mají co chtějí, jsou to volby, zvolili,tak to mají. Budoucí primátor Hřib, jak se o něm teď mluví, je kamarád Mádla,dokonce pro něj pracoval to zn. že je to sluníčkář a havlovec. No a když k tomu přidáme pirátství, tak to je dobrej guláš. Ale co, uvidíme zda na to bude tahle skupina "vítězů", která odmítá ODS - což je pro ODS rána do vazu, ale taky výhra - tak záleží na tom jak budou pracovat a zda se jim podaří kmotry a mafii udržet na uzdě. O tom, že se kmotrů a mafiánů zbaví, o tom můžou jenom snít . Museli by kopat do vlastních řad a udělat novodobou NORMALIZACI!!!! Praha je kmotry prošpikovaná. A uvidíme kdo z Pirátů akoalice s nimi, se dá za peníz koupit. Léta letí... Je jim přáno, aby to dokázali. Můj osobní názor? Podaří se jim to z části,za vekých "obětí" což pražáky ale neuspokojí, Piráti a koalice musí udělat nepříjemnou čistku v korytech, musí - protože bez ní to ani nepůjde! To by zůstali tam kde je Praha teď!!!... a ve výhledu vlastně pročistí cestu velkým stradičním stranám zpět na výsluní. ANO i ODA mohou vyčkávat, jejich krk to neohrozí...špinavou práci udělají jiní,dnes zvolení. Ale když se do toho hrnou - kdo chce kam, pomozme mu tam . Jít proti mafii? Konce známe....Tak uvidíme zda to bude "pusťte nás na ně!" nebo "pusttě nás mezi ně"....Pokud neudělají "Nomralizaci" v nynějších řadách korytářů a kmotrů, z místa se nehnou!!! Uvidíme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa