Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Komunistce Semelové hrozí až 10 let vězení: Za slova o popravené Horákové a jejím přiznání!

Komunistická poslankyně Marta Semelová: Kvůli výrokům o Miladě Horákové jí hrozí dokonce i věžení
Komunistická poslankyně Marta Semelová: Kvůli výrokům o Miladě Horákové jí hrozí dokonce i věžení  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
25. února 2014
15:35

Poslankyně KSČM Marta Semelová si pořádně zavařila. Hrozí jí trestní stíhání a sazba za její slova v České televizi! Hájila tam popravu Milady Horákové slovy o tom, že se přiznala ke všemu! A rozhodně prý nešlo o vynucené přiznání.

Dnes je to právě 66 let od únorového převratu z 25. února 1948, kterým se komunisti chopili definitivně v Československu moci. Gottwaldova parta pak rozjela řadu politických procesů se svými odpůrci. Na popravišti pankrácké věznice skončila 27. června 1950 i právnička a politička Milada Horáková, která se zúčastnila protinacistického odboje.

"Bylo to v té době. Považuji to samozřejmě za nešťastné, nicméně Milada Horáková se také přiznala ke všemu, ke své činnosti. O tom, že to byla vynucená přiznání, dost pochybuji," předvedla v ČT v pořadu Hyde Park zvláštní interpretaci zlovůle KSČ poslankyně Marta Semelová. Ve Sněmovně přitom sedí za KSČM, tedy za stranu, které jsou komunistické hrůzy minulého režimu často předhazované a připomínané.

Zpochybnila zločiny komunistického režimu?

Semelová se pochybováním o tom, že přiznání Horákové bylo vynucené, pustila na velmi tenký led. Vždyť i samotní lídři její strany popravu Horákové odsoudili. A to navíc Semelová hodnotila třeba i invazi Vojsk varšavské smlouvy v roce 1968, kterou však označila za "internacionální pomoc". Semelové nyní za její výroky k historickým událostem hrozí trestní stíhání!

"Marta Semelová svým vystoupením a výroky zpochybňovala a bagatelizovala zločiny spáchané komunistickým režimem na svých odpůrcích. Stejně tak zpochybňovala všeobecné oběti komunistických režimů a odmítala srovnání s oběťmi nacismu," ohradil se proti Semelové Vladan Krásný (ODS), starosta brněnské městské části Starý Lískovec.

Městské státní zastupitelství v Brně na Semelovou přijalo hned dvě trestní oznámení - nejen od starosty Krásného, ale i od Dušana Makovského z iniciativy ProtiAlt.

Státní zástupce: Mohl to být trestný čin!

Podle státního zástupce Jana Petráska má přitom jednání Semelové nejspíš trestně právní relevanci. Konečné rozhodnutí, zda případ skončí na policii, padne na konci týdne, řekl dnes ČTK Petrásek. "Nelze zpochybnit, že se skutek stal. Nyní je ale otázkou, zda je to trestný čin, či nikoliv. Nejde tedy ani tak o trest jako o výrok soudu, zda je takové jednání protizákonné," uvedl Petrásek. Představit si však prý umí i tvrdší výroky. Přesto by jednání Semelové mohlo naplnit skutkovou podstatu trestného činu založení, podpory a propagace k hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.

Zákon za něj ukládá až pětileté odnětí svobody, upozorňuje ČTK. V případě, že tak někdo učiní prostřednictvím tisku, filmu, rozhlasu, televize nebo veřejně přístupné počítačové sítě a podobným způsobem, je ohrožený trestní sazbou až deset let odnětí svobody.

zjarda ( 26. února 2014 12:10 )

A nejen ta. Církve pořád chtějí vrátit majetek. Co konkrétně chtějí vrátit? Katolická církev neměla žádný majetek od dob Marie Terezie, která jí ho zabavila. Od té doby ho měli jen ve správě. Mnohé z církví, které se o majetek hlásí, před rokem 1989 neexistovaly. Tak jak jim mohli komunisti něco ukrást? To, co je teď vytýkáno muslimům, často dělala katolická církev v minulosti. Žádný rozdíl mezi nimi není, jen Evropa je o pár set let napřed. Ale o zločinech církví se mluvit nehodí, stejně jako o zločinech kapitalismu. Vždyť ti jsou teď u moci. Takže se pořád probírají zločiny komunismu. Co je důležitější, řešit historické zločiny nebo zločiny současných vládců, které stále pokračují? Neměli bychom ty zloděje dostat z Parlamentu do basy? Když už někdo z nich odešel z politiky, dostal trafiku a krade dál.

zjarda ( 26. února 2014 12:05 )

A divíš se? Stačí se podívat, kdo ovládá soudy. A když už si někdo dovolí naznačit, že by to mohlo pro někoho zleva dopadnout dobře, nebo pro někoho zprava špatně, je vyměněn a odejit. A co Rath? V jeho případě bylo postupováno protiústavně a i volba příslušnosti k soudu neměla zákonný podklad. Jediné kritérium bylo, že je třeba jej zničit a v Ústí nad Labem jsou modří soudci. Nemyslím si, že je svatý, ale tohle bylo vykonstruované - naštěstí pro něho tu už nejsou tresty smrti, jinak by možná dopadlo podobně, jako MH. A na druhou stranu, jak se odsud dostal Krejčíř a další? V jeho případě snad o vině není pochyb, ale potrestat ho se tolik nehodilo. On by totiž mohl začít mluvit. A Klausův dáreček kamarádům nejen ve vězení už snad ani nemá smysl komentovat. Co za komunistů fungovalo, to se zrušilo, co nefungovalo, to se zhoršilo. Papaláši převlékli kabáty a místo rudých začali nosit modré. To byla jediná změna. Pokud se něco změnilo pro obyčejné lidi, potom jen k horšímu. Například jsme přišli o veškeré jistoty. Svobodu máme jen zdánlivou. Banány jsou drahé a buď zelené nebo shnilé, takže ve výsledku stejné jako za hlubokého minula. Jezdilo se do Jugoslávie, teď se jezdí do toho, co z ní zbylo. Takže taky stejné. Tak kde je ta změna, co nám slibovali? Zodpovědnost mají všichni úředníci i politici pouze na výplatní pásce, ale když něco pokazí, zaplatíme to my všichni.

doodledoctor ( 26. února 2014 12:01 )

A víme, že i proti fašistům. Bohudík, gestapo k ní bylo shovívavější a lidštější než komunisté.

lukreciaborgia ( 26. února 2014 11:50 )

Vy čmáralové z Blesku!!Vždycky,když není o čem psát,vytáhnete komunisty s vašim talismanem Mařkou Horákovou a už to fičí.Chudák Mařka.Co vy s ní naděláte,to je hrozné.Nechte štvaní a jděte ˇpro změnu na náměstí Vency Havla.Zas něco o jeho majetku by nebylo??

salto ( 26. února 2014 11:26 )

Trochu faktů: ona se nikdy netajila tím, že bude proti komoušům bojovat všemi prostředky...víme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa