Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mladík (18) v Týnci nad Labem pobodal kolemjdoucího: Dopadli ho patnáct minut po útoku!

Aktualizováno -
6. prosince 2023
13:15
Autor: VaB - 
6. prosince 2023
13:02

Teprve osmnáctiletý mladík pobodal v úterý v Týnci nad Labem jiného muže. Jak je vidět na videu, zasadil mu minimálně jednu ránu nožem do břicha. Muž i přesto, že velmi silně krvácel, stihl dojít do bistra, odkud mu zavolali pomoc. Zraněného pak vrtulníkem transportovali do nemocnice. Pachatele se policistům podařilo zadržet do 15 minut od činu.

Případem se teď zabývají krajští kriminalisté, kteří mladíka obvinili z pokusu o vraždu. K činu došlo v úterý před dvanáctou hodinu dopoledne. Do té doby neznámý útočník zničehonic zaútočil na muže (49), kterého bodl minimálně jednou ranou do břicha. 

„Zraněný, krvácející muž ještě stačil dojít do blízkého asijského bistra, odkud si sám zavolal na linku tísňového volání 158 a poskytl policistům důležité informace k popisu útočníka, který jej napadl. Mělo se jednat o mladšího muže menší postavy,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková. Po útočníkovi s nožem okamžitě začalo pátrat několik hlídek. 

A těm se, do patnácti minut od útoku, podařilo zraněného vypátrat a zadržet. Pomohl jim k tomu i kamerový systém v celém městě. Seděl na autobusové zastávce pár metrů od činu. „Zadrženým je teprve 18letý mladík, policisté u něho zajistili i nůž, kterým muže napadl. Útočníka, který po provedení orientačních zkoušek vykazoval pozitivitu na omamné a psychotropní látky, umístili policisté do policejní cely,“ dodala Suchánková.

„Pacient utrpěl vážná poranění hrudníku a letecky byl transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ uvedl mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant.

Krajští kriminalisté také podali státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného mladíka do vazby. Ze záběrů vyplývá, že se dvojice mezi sebou neznala, je tak možné, že obviněný pobodaného potkal poprvé. 

Video  Mladík v Týnci nad Labem pobodal neznámého muže, kriminalisté ho obvinili z pokusu o vraždu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

lebe ( 6. prosince 2023 14:45 )

A těm se, do patnácti minut od útoku, podařilo zraněného vypátrat a zadržet.Tak nakonec zadrželi toho pobodanýho 😁 Blesk začíná být bulvární odpad 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání