Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Masakr nožem v New Yorku: Zemřelo několik lidí včetně dvou dětí!

Autor: ČTK, VaB - 
3. prosince 2023
17:47

Čtyři lidé, včetně dvou dětí, v neděli přišli o život a další tři, včetně dvou policistů, byli zraněni při útoku nožem v domě v newyorském Queensu, informuje stanice ABC s odvoláním na policii. Ta byla v neděli přivolána k hořícímu domu ve čtvrti Far Rockaway brzy ráno. Podezřelý dva policisty pobodal, než jej strážníci postřelili. Po incidentu byl útočník převezen do nemocnice, kde zemřel.

Policie na tiskové konferenci v nemocnici oznámila, že obdržela tísňové volání v 5:10 (11:10 SEČ). Volající žena uvedla, že její bratranec začal zabíjet příbuzné.

Na místo byli vysláni dva policisté, a když přijeli, viděli, jak 38letý Courtney Gordon dům opouští s kufrem. Pokusili se s ním navázat komunikaci, ale muž vytasil nůž a jednoho policistu bodl do krku a hrudi a druhého do hlavy. Následně jej jeden ze strážníků postřelil. Policisté byli převezeni do nemocnice a nejsou v ohrožení života. Pachatel, který byl podle úřadů v minulosti zatčen kvůli domácímu násilí, konkrétně škrcení, je po smrti.

Když na místo přijely posily, našly před domem ležící 11letou dívku. Byla převezena do nemocnice, kde ale zraněním podlehla. Hasiči a záchranáři pak v domě, kde pachatel zapálil pohovku, objevili těla 12letého chlapce, 44leté ženy a muže ve věku kolem 30 let. S četnými bodnými ranami byla do nemocnice převezena 61letá žena.

Při útoku na policisty pachatel použil kuchyňský nůž, zda stejným způsobem zabil ostatní oběti, ukáže vyšetřování.

Video  Policista honil zloděje a služebním koni.  - Twitter.com/Commissioner Sewell
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 4. prosince 2023 00:03 )

Zřejmě to byl cizinec.

Lomikel ( 3. prosince 2023 21:12 )

V tom Ňu Jorku to žije, tam se nenuděj...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání