Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mámu potrhala před jejím domem trojice pitbulů: Přišla o ruce i nohy!

Autor: štt - 
2. prosince 2023
20:59

K tragédii došlo na konci minulého měsíce v americkém státě Iowa. Brittany Skolandovou napadli před jejím domem ve Fort Dodge hned tři pitbulové. Zvířata by ženu málem rozsápala, pokud by nezasáhl přivolaný policista. Matce musely být amputovány všechny nohy a části rukou. Nyní ji čeká rekonstrukce obličeje.

Ve Spojených státech byl zaznamenán další případ napadení člověka bojovým psem. Brittany Skolandová pracovala v pátek 24. listopadu na zahradě, když se k ní přiřítila trojice pitbulů. Zvířata jí nedala žádnou šanci se schovat.

Policie města Fort Dodge, stát Iowa, obdržela několik telefonátů od lidí žijících v okolí. Ti dispečerům opakovali, že uslyšeli hrozný křik a volání o pomoc. Za pět minut dvanáct na místo dorazil policista. Ten se psy pokusil nejdříve zahnat, ale rozzuřená zvířata jej neposlouchala. Nezbývalo mu nic jiného než je zastřelit.

Sousedé pro televizi KCCI uvedli, že se psy a jejich majitelem měli problémy již v minulosti. Vyšetřování stále probíhá a policie zatím nikoho neobžalovala.

Záchranáři odvezli Skolandovou do nejbližšího špitálu, odkud dále putovala vrtulníkem do nemocnice Methodist Medical Center. Zde lékaři provedli řadu náročných operací a ženě tak zachránili život. Museli jí však amputovat obě nohy a část rukou, napsal New York Post.

Lékařská péče ji vyšla již na desetitisíce korun. Nyní ji čeká další potřebný, ale finančně nákladný zákrok. Plastičtí chirurgové se pokusí o rekonstrukci jejího obličeje. Její příbuzní proto založili veřejnou sbírku na GoFundMe. Již se jim podařilo vybrat více než sto procent z požadované částky. Rodina doufá, že se Britanny bude moct vrátit domů, kde na ni čeká její dítě.

Video  Devět let v útulkovém kotci kvůli nálepce „agresívní“. Foxy je přitom mazel, který si zaslouží svůj domov  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

lekno ( 3. prosince 2023 18:50 )

Z této tragedie jde usoudit, jak se dnes hodí nosit u sebe střelnou zbraň. Kdyby ona měla pistoli, možná by přežila v celosti.. Na moc rozdivočená zvířata nemusí dostatečně zabrat paralyzer ani obušek. Ubohá paní.. Nevím, jestli by pro ni nebylo lepší zemřít po tom útoku, než žít dál v jejím současném těžkém zdr. stavu. No každý má svúj postoj k životu. Někdo se ho silně drží i když mu funguje už jen něco z tela. Jiný by nejraději šel už někde pryč i když vypadá zdravotně lépe, navenek.. Třeba se jednou ta žena dostane k někomu a někde, kde ji dají do pořádku. Věda se vyvíjí a zázraky se dějí..

XYZ3 ( 3. prosince 2023 11:10 )

Všechny nohy? Já myslela, že má 2.

sekebo ( 3. prosince 2023 11:05 )

Paní měla 2 nohy, ale vy máte v dutině lebeční vzduchoprázdno.

sekebo ( 3. prosince 2023 11:02 )

Šílené, hrozné. Majiteli pitbulů doufám adekvátně naloží trest odnětí svobody i nutnost splácet doživotní následky. Naštěstí doufám, že to je ojedinělý případ, protože počet usmrcení střelnou zbraní v USA je snad vyšší, než 100 případů denně 👎

Uživatel_5415028 ( 2. prosince 2023 23:54 )

tak kolik má ta paní noh,1 nebo 3?A kolik by ty operace stály u nás se nedozvíme?Článek o ho-ně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání