Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Statečný pitbul přežil peklo na Havaji: Pejsek Roman se opět setkal s páníčky

Autor: fik - 
16. srpna 2023
20:03

Vyděšený pejsek Roman utekl ze smrtících požárů na havajské Lahaině. Dva dny se zmateně toulal po ostrově, než si ho všimli kolemjdoucí a sehnali mu pomoc. Poté se setkal se svými majiteli. Přestože vyvázl živý, utrpěl spoustu popálenin, ale nyní je v bezpečí domova a podle páníčků se mu daří dobře. 

Když v úterý začaly požáry v havajské Lahaině na ostrově Maui, Romanova majitelka Nicole byla mimo ostrov a křížence pitbula hlídala chůva. Před nebezpečím ohně opatrovatelka utíkala do vody, avšak pes se vylekal a vyděšeně utekl. 

Dva dny se se zraněním potuloval po ostrově, než ho objevili pracovníci stavařské firmy. Předali jej dobrému samaritánovi, který potom zajistil jeho transport do zvířecího útulku Maui Humane Society. 

Zde pitbulovi poskytli lékařskou pomoc a ošetřili popáleniny, které měl na těle, tlapkách, nohách a zádech. Jelikož byl Roman očipovaný, zaměstnanci kontaktovali jeho majitelku a ta si ho odvezla domů. 

„To, co se teď děje na Maui, je nepředstavitelné. Cítím se tak vděčná za hrdiny, kteří nám pomohli postarat se o naše děti a bezpečně je dostali zpět k nám. Během této tragédie jsem byla mimo ostrov a nemůžu být vděčnější za to, jak se tato komunita neustále rozvíjí. Zázraky se dějí. Neztrácejte naději. Opřete se jeden o druhého,“ uvedla podle informací New York Post na svých sociálních sítích Nicole. 

O několik dní později na Instagramu sdílela fotky mazlíčka, jak si užívá slunného počasí a dodala, že se cítí lépe a dodává ji energii.  

Blesk kalkulačka - přemýšlíte o životním pojištění?

Video  Jak odnaučit psa štěkat? MVDr.Alexandra Bulková  - Videoredakce ženských titulů
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi