Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hasič byl vyslán k požáru vlastního domu! V plamenech zahynula jeho žena a tři děti

Autor: pma - 
14. března 2023
10:34

Obrovská tragédie se odehrála minulý týden v Northwest Side v Chicagu. Tamní hasič Walter Stewart byl zrovna ve službě, když vtom byl spolu s kolegy informován o požáru rodinného domu v ulici North Rutherford Avenue. Když Stewart uslyšel z vysílačky přesnou adresu, ztuhla mu krev v žilách. Jednalo se o jeho dům, ve kterém měl šestatřicetiletou ženu a tři děti ve věku dvou, sedmi a devíti let. Plameny vzaly život všem z nich.

Mělo jít o běžnou směnu. Podobných hasič Walter Stewart z Chicaga zažil za tři roky mnoho. Když se z vysílačky ozvalo, že hoří v rodinném domě v bloku North Rutherford Avenue, vyrazila hasičská jednotka okamžitě na místo. V ten moment si ale požárník uvědomil děsivou skutečnost, a sice že se blíží ke svému vlastnímu domu.

Po příjezdu na místo zjistil, že záchranáři již z budovy vyprostili jeho šestatřicetiletou ženu, které byla v hlubokém bezvědomí. Ani přes okamžitou resuscitaci se muži nepodařilo milovanou partnerku Summer přivést zpět k životu.

Orgány zesnulých půjdou na transplantace

Noční můra pro hasiče ještě pokračovala. Požár bohužel kromě manželky připravil o život i jeho sedmiletého syna Ezru. Další dvě děti, dvouletý syn Emory a devítiletá dcera Autum, neštěstí přežily, ale po pár dnech svých rozsáhlým zraněním a popáleninám podlehly.

Všechny předběžné lékařské pitvy svědčí o tom, že děti společně s matkou zemřely kvůli nadýchání zplodin a rozsáhlým popáleninám. I přes obrovskou bolest se Stewart odhodlal k velkému kroku a rozhodl, že daruje orgány jeho blízkých. Chtěl by tak pomoct těm, kteří čekají na transplantaci.

Místní jsou z tragédie v šoku

Přesná příčina požáru není doposud známá. Podle informací deníku New York Post mělo ke vzplanutí dojít v kuchyni. Před dům lidé již několik dní nosí květiny a dětské plyšáky. „Byla jsem v šoku. Z místa odjíždělo tolik hasičů a policistů. Je to šílené. Zasáhlo mě, bydleli přímo přes ulici,“ uvedla k sousedka Mildred Branová.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání