Jaromír býval hasičem a policistou. Po rozvodu s první manželkou se dostal do dluhové pasti, kdy musel splácet velké částky. Našel si další práci a vše splatil. Libuše pracovala 25 let v kravíně, aktuálně je farmaceutickou operátorkou. Její velkou vášní jsou zvířata – chová tři psy, poníka a koně.

Autor: TV Prima

S Jaromírem se znala už od školních let, věděli o sobě a koukali po sobě. Několik let si každý žil svým životem, oba byli rozvedení a po letech se potkali na seznamce. Začátek vztahu neměli jednoduchý – okolí, převážně jejich rodiny, jim nepřálo. Jaromíra tenkrát nejvíce mrzelo, že právě jejich nejbližší na ně hází špínu a jdou proti nim. Podle paní Libušky neměl Jaromír dobrou pověst – miloval ženy.

Samotná Libuška si myslela, že není pro něj dost hezká. Hned v počátku vztahu mu řekla, že jestli hledá pouze povyražení, tak ať jde o dům dál. Od začátku ale cítila, že je to hodný člověk. Byli spolu dvanáct let. Jejich vztah začal v září a v prosinci téhož roku se už k Libušce stěhoval. Ze začátku jí pomáhal s péčí o jejího těžce nemocného tatínka. Po jeho smrti se vrhli na rekonstrukci domku. Kvůli těžké práci na domě ale oddaloval návštěvu lékaře s bolestí břicha. Bohužel přišel pozdě. Lékaři mu našli nádor, který kvůli pokročilému stadiu již nešlo operovat.

Přání rodiny

Pan Jaromír si přál vše dodělat, než zemře. Paní Libuška by si přála, aby si zrekonstruovaný prostor ještě nějaký čas společně užili. Jedná se o koupelnu se sprchovým koutem, chodbu a kuchyň s obývacím pokojem. Konkrétní představu o designu nemají.

Autor: TV Prima

Poté, co se Jaromír dozvěděl o své nemoci, rozhodl se zrekonstruovat přízemí domu, jehož rekonstrukci měli s Libuškou v plánu už delší dobu – záměrem bylo vybudovat si prostor, který by byl bezbariérový a sloužil by k bydlení na jejich stáří. Jaromír s Libuškou se do rekonstrukce pustili, jejich první prací bylo vykopání a vyvezení sedmi kontejnerů suti. Dále udělali podlahy, elektriku, odpady a další hrubé práce. Jednu ze zdí postupně podkopávali do hloubky 70 cm a vybetonovali nové základy. Pořídili si také nová okna. Jasným cílem designérů bude tedy dodělat celý spodní prostor. Jak se s tím designéři Zuzana a Viktor poperou?

Jak to vidí designéři?

Byla to naše nejsmutnější proměna doposud. Vím, že v každém dílu má rodina kus svého trápení a každý se s ním pere po svém, ale na konci vždy vidíte radost a objetí. Tady byl obrovský smutek nás všech, protože pan Jaromír se závěru proměny nedožil. Největší výzvou byla koupelna, jelikož čas na proměnu byl krátký, používali jsme rychletuhnoucí materiály, ale technologický postup se nijak ošidit nedá. Před samotnou proměnou bylo naší podmínkou to, aby Jaromír s Libuškou vylili podlahy předem, což se povedlo. Při realizaci jsme používali vysoušeče, odvlhčovače, aby všechno šlo jako na drátkách. Styl jsme volili moderní a na přání Jaromíra s černými doplňky. Přál si bílo-černou kuchyň, černé doplňky v koupelně a útulno. Což věříme, že se povedlo," prozradili designéři.

Autor: TV Prima

A jak celá proměna posledního dílu pořadu Jak se staví sen dopadla? To uvidíte v pátek 17. března ve 22.00 na Primě.