Maminka Martina pořídila byt před 17 lety s manželem, který rodinu opustil kvůli kolegyni z práce. Ona tak zůstala v malém 2+kk s dětmi sama a dodnes splácí hypotéku. Byt je od jeho koupě nerekonstruovaný a už by potřeboval zvelebit. To ale vzhledem k finanční situaci není možné.

Fotogalerie
18 fotografií

Práce na poště nevydělá tolik, aby zvládla našetřit na rekonstrukci. Navíc když v bytě zůstala sama se dvěma malými dětmi, řešila situaci různými půjčkami, které splácí, ale bez dluhů bude až za sedm let. Její syn a dcera jsou už odrostlí, studují a měli by rádi kousek svého soukromí.

Přání rodiny

Synovi je dnes šestnáct let a studuje střední školu – informatiku. Hodně času tak tráví na počítači. Také rád cvičí a chodí na brigádu do zverimexu. Třináctiletá dcera má ráda zvířata, chtěla by se stát veterinářkou. Chodí na základní školu do hokejové třídy. Nejvíce času tráví s partou venku. Přihlášku vyplnila rodina společně v naději, že se na ně usměje štěstí a každý z nich díky designérům dostane svůj kousek soukromí.

Autor: TV Prima

Martinu trápí, že její dcera nemá doma kousek místa, které by bylo pouze její, kam by se mohla schovat, pozvat si kamarádku, kde by mohla v klidu si telefonovat nebo se věnovat sobě a holčičím věcem. Martina by chtěla mít své místo, kam by se zavřela a kde by měla chvilku klidu. Obě mají rády fialovou barvu. Syn Jirka má svůj pokoj, ale přál by si mít dveře se zámkem a barevně by rád pokoj do šedé barvy.

Co na to designéři?

V této proměně nás čekal velmi nelehký úkol, a to vytvořit soukromý prostor pro každého člena rodiny. Jednalo se o malý byt 2+kk v panelovém domě v Příbrami, ve kterém bydlela maminka se dvěma dětmi, synem Jirkou a mladší dcerou Danielou. Svůj pokoj měl pouze Jirka, Daniela spala v obývacím pokoji na staré posteli s maminkou. V zadní části byl kuchyňský kout. Ve výsledku jsme obývací pokoj s kuchyní rozčlenili na tři menší prostory – pokoj Daniely v části, kde je okno, uprostřed našla své nové místo kuchyň navazující na chodbu a do prostoru bývalého kuchyňského koutu jsme vložili spací koutek pro maminku. Každý má teď své soukromí – když bude chtít být sám, stačí zavřít dveře, když se bude chtít potkat, je to pár kroků do společné kuchyně," prozrazují.

Autor: TV Prima

Proměnu jsme pojali svěže a moderně. Žádné kudrlinky ani přílišná dekorativnost, naopak. Jednoduchý barevný i materiálový styl, geometrické tapety, kombinace dekoru dřeva, šedé, bílé a starorůžové. Detaily v černé. Zajímavostí je keramický velkoformátový obklad v designu jemného kamene, kterým jsme obložili stěny v chodbě a spacím koutku. Výška obkladu je od podlahy až ke stropu a celkově působí velmi dominantně. Chceme tím ukázat, že obklad není toliko záležitostí koupelen, ale lze ho působivě využít i v jiných prostorách."

Plánujete rekonstrukci? Vše potřebné najdete na našem Blesk Bazaru!

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 3. února ve 22.00 na Primě.