Jak jste se dostali do projektu Jak se staví sen?

Lucie: Tato nabídka přišla přímo z TV Prima.

Jakub: Bylo to díky přátelům z našeho oboru, kteří na mě předali kontakt, a já jdu do výzev po hlavě.

Lucie Volfová.
Autor: TV Prima

Co pro vás byla největší výzva?

Lucie: Zvládnout co největší rozsah prací, nejen splnit přání na novou kuchyň. Také zakomponovat do nového interiéru starý nábytek. Zrestaurovat kvalitně starý nábytek je velká práce, na několik týdnů, ale my jsme si řekli, že to prostě zvládneme. 

Jakub: Je zajímavé objevovat, jak podobný pořad vlastně vzniká, jako nový pár designérů jsme naskakovali do fakt rozjetého vlaku a potom jsme museli ukočírovat to velké sousto, které jsme si na začátku lehce naivně ukousli... Zkušenosti máme, ale běžně několikaměsíční projekt smrsknout na 5 dní s kamerami v zádech, to byla výzva, která se ve finále povedla, i díky celému týmu našich pracantů.

Teklo vám někdy takříkajíc do bot?

Lucie: Na pár minut jsem propadla zoufalství a vyhrkly mi slzy s tím, že to je technicky i časově nereálné zvládnout. Třetí den, kdy jsme měli všechny bourací práce za sebou, jsme zjistili, že máme malý výřez na dveře. 

Jakub: Krizový byl 4. den, kdy jsme se jedním naším chybným rozhodnutím museli vrátit do fáze hrubých stavebních prací, kdy prach opět všechno pokryl.

Proměnu od Lucie a Jukuba uvidíte na TV Prima již 10. února!
Autor: TV Prima

Z čeho jste měli největší respekt?

Lucie: Limit času 5 dnů, který máme na celou proměnu. Vše je naplánováno tak, že opravdu rodina se po 5 dnech vrátí do hotového. Nikdo nepočítá s tím, že by to tak nebylo.

Jakub: Z odpovědnosti... V naší profesi máme různé druhy odpovědnosti za provedené dílo, které přetrvávají, i když už tu nebudeme.

Jak se vám spolupracuje?

Lucie: Spolupráce s Kubou byla od počátku naprosto přirozená. Kuba zastal vše technicky, od příprav výkresů (já se ujala celkového designu) po výběr nábytku, materiálů a vhodných doplňků. Málokdo v takových krizových situacích umí zachovat chladnou hlavu a "neutéct“. V tomto jsme s Kubou opravdu v naprostém souladu. Myslím, že lepšího parťáka jsem si nemohla vybrat. 

Jakub: Lucka mě více uvádí do světa interiérového designu, můj svět byl více o exteriéru staveb, ergonomii a funkčních dispozicích.

Jakub Jakubec.
Autor: TV Prima

Co jste nečekali nebo co vás překvapilo?

Lucie: Překvapilo mě, kolik lidí stojí za celým týmem produkce a štábu. Co všechno je potřeba dát dohromady, aby mohl vzniknout jeden jediný díl. Nečekala jsem, jak silné emoce ve mně zanechá setkání s rodinou v novém domově. Dlouhou dobu po skončení natáčení jsem nedokázala myslet na nic jiného a zažívala obrovskou euforii z toho, že už je vlastně po všem. Nechala jsem tam opravdu kus sebe. 

Jakub: Vnímal jsem tento pořad jako reality show o té dané rodině, o jejích emocích... V průběhu natáčení mně došlo, že je to i výrazně o nás, že se čeká na chybu, na drama, to jen přidávalo na neuvěřitelné porci adrenalinu během těch 5 dní.

Fotogalerie
17 fotografií