Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jaroslava Svobodová na internetu radí, jak na vrásky: Nebezpečí ze zavařovačky!

Autor: Michal I. Volf - 
13. listopadu 2023
05:00

Být stále mlád, to bych si přál, zpívá Karel Gott. A kdo by nechtěl… Desítky lidí si od Jaroslavy Svobodové objednaly různé kosmetické přípravky. Výsledek? Vyrážka, nebo se zázračné mazání zkazilo.

Svobodová vystupuje na sociálních sítích jako Jarka Jarulinka, její fanouškovská základna čítá na 50 tisíc sledujících. Na internetu nejen radí, jak vyrobit přírodní krémy na vrásky či vypadávání vlasů, ale rozjela i prodej kosmetických přípravků. Jenže se ukázalo, že jde o mazání a šampony, které míchala doma v kuchyni. Lidem posílala sklenky od zavařenin se zvláštním obsahem. „Přišel mi krém, který po 14 dnech vypadal úplně jinak, prostě se zkazil,“ svěřila se paní Lucie z Prahy. A nebyla sama, kdo na údajně přírodní produkty doplatil.

„Manžel z toho dostal vyrážku. Když jsem jí psala, že je to zřejmě zkažené, odpověděla, že se do toho asi dostal vzduch,“ líčí paní Nikola z Liberce. Podobných stížností začalo přibývat, a nejen na obsah skleniček. „Objednala jsem si přípravky, ale tři týdny se nic nedělo, tak jsem to urgovala a nakonec přišel neúplný balíček. Zkusila jsem ještě jednu objednávku, a tu už jsem neobdržela vůbec,“ popsala Iva z Teplicka. Dodnes nejen jí dluží Jaroslava Svobodová nemalé peníze. „Za přípravky si účtovala kolem 300 korun. Když se to sečte, dá to pěknou sumu,“ doplnila Iva.

Je to moje chyba, ale...

Jaroslava Svobodová, která vystupuje jako laborantka, Blesku tvrdila: „Nevěděla jsem, co všechno je pro to potřeba. Pak jsem se nepohodla s asistentkou a po kontrole z hygieny ukončila prodej. Tím jsem se dostala do bankrotu. Neměla jsem jak vrátit peníze, ale rozhodně se dluhů nezříkám a s těmi ženami jsem v kontaktu.“ Zákaznice ale říkají, že to není pravda. „Přestala reagovat na zprávy a pak si mě i zablokovala,“ postěžovala si paní Iva. Na internetu navíc Jaroslava dál radí, jak na vrásky.

Uspořádala sbírku, peníze nejsou

Podnikavá žena se snažila získat peníze nejen prodejem přírodní kosmetiky, ale také sbírkou. Tu uspořádala pro dvě postižené dívky. Jejich maminka prý ale dodnes žádné peníze nedostala. „Karolínka a Rozárka prodělaly dětskou mozkovou obrnu a péče o ně je velice náročná a také nákladná. Potěšilo mě, že se nám snaží paní Jarka pomoct. Když měla peníze poslat, pokaždé se vymluvila, a nakonec nikdy nic neposlala,“ uvedla Leona Pavcová ze Stehelčevsi.

Případ řeší kriminálka

Podvedené ženy podaly trestní oznámení. „Případem se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Ústí nad Labem,“ potvrdila policistka Veronika Hyšplerová. Hygienici navíc výrobky označili za nebezpečné. „Pokud není prokázáno, že je kosmetický přípravek bezpečný pro lidské zdraví, nelze považovat možné riziko závažného ohrožení lidského zdraví za vyloučené,“ konstatovala hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová.

Video  Šarlotu (†21) našli mrtvou v bytě ve městě v Novém Městě nad Váhom.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Ela Malá ( 14. listopadu 2023 10:37 )

Já Vás chápu- vidíme to stejně Žel bohu se spoustu žen nechalo zlákat "kladnými" recenzemi, a třešničkou na dortu pak už jen bylo to, že jí na TikToku doporučovala kdejaká rádoby influencerka- ten vlak se pak rozjel naprosto..

Dneska si spoustu ženskejch klepe na čelo, jak jí mohly nalítnout- za to bych je nepranýřovala- holt učíme se celý život, ale je potřeba, aby takovýhle "podnikatelky" neměly možnost dál lidi okrádat (což snad orgány činné v trestním řízení konečně stopnou)...

Andre Zeman ( 14. listopadu 2023 01:23 )

Manipulovat s lidmi jde snadno. Já to myslela tak, že ta paní nejen, že nevypadá reprezentativne, ale neni ani schopna se upravit, tak bych jí nevěřila. A kor jestli šlo o “krémy” jen za 3 kila.

slavikovaterinka ( 13. listopadu 2023 23:15 )

Nedivím se,že každý chce znát její tajemství,když je taková krasavice .😃

Ela Malá ( 13. listopadu 2023 22:22 )

Jasný- TOLIK napálených udělalo přesně, co říkáte- a viděly pouze kladné recenze na soc. síti, protože ty negativní paní JS aktivně mazala (ať už se jednalo o dotazy na chybějící zboží v balíku, nebo dotazy co dělat, když má někdo špatnou reakci na její produkt a nebo dotazy ohledně legálních záležitostí k výrobě a prodeje kosmetiky - laborka, atestace, atp. .

Kdo celou kauzu zná, ví přesně jak tento člověk manipuluje s lidmi...

Situace se má tak,že od lidí vybrala STATISÍCE, a pak se na 2 měsíce zašila s rodinou do Chorvatka odkud sebeprohlásila bankrot...

Dlužené peníze již nevrátila- podvedených žen jsou stovky... tady už nejde jen o to, že je jeden zákazník hlupák...

Andre Zeman ( 13. listopadu 2023 16:58 )

Pokud neco neznam, kouknu, jak to funguje na výrobce… A to to nikoho netrklo? Muselo bejt jasný, že tahle paní pošle něco upatlanýho, co vypadá spíš jak základ na kulajdu.🤣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání