Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tragédie na Bruntálsku: Žena zemřela po srážce s autem

Tragédie na Bruntálsku: Žena zemřela po srážce s autem - ilustrační foto
Tragédie na Bruntálsku: Žena zemřela po srážce s autem - ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
11. listopadu 2023
10:56

Jednatřicetiletá chodkyně zemřela v pátek večer po nehodě v obci Ryžoviště na Bruntálsku. Po silnici tam šly pěšky dvě ženy, mladší z nich ze zatím nezjištěných příčin srazilo projíždějící auto. Při dalších dvou nehodách v Moravskoslezském kraji utrpěly v pátek odpoledne a večer vážná zranění další dvě chodkyně. Uvedla to policejní mluvčí Eva Michalíková.

První chodkyni srazilo auto v pátek po 16:00 v Ostravě-Zábřehu. Michalíková uvedla, že podle předběžných informací žena v Čujkovově ulici nedaleko křižovatky s Krylovovou ulicí mimo přechod pro chodce vešla do jízdní dráhy osobního auta.

„Dvaaosmdesátiletá žena utrpěla závažné poranění hlavy a hrudníku, jevila známky poruchy vědomí. Musela být zaintubována a záchranáři jí zajistili přístrojem řízené dýchání. Byla v přímém ohrožení života,“ uvedl mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Druhá vážná nehoda se stala před 17:00 na Ostravské ulici v Karviné. „Dle předběžně zjištěných informací měla žena ročník 1954 přecházet silnici mimo přechod pro chodce ve chvíli, kdy místem projíždělo osobní vozidlo, které řídila žena ročník 1997,“ uvedla Michalíková.

Humpl uvedl, že devětašedesátiletá žena utrpěla mnohočetná poranění hlavy, hrudníku a nohou. „Byla uvedena do umělého spánku, lékař zajistil její dýchací cesty a připojil ji k umělé plicní ventilaci,“ uvedl mluvčí.

Nehoda v Ryžovišti se stala večer okolo 19:30. Ženy šly po silnici směrem na Břidličnou, když projíždějící auto mladší z chodkyň srazilo. Humpl uvedl, že jednatřicetiletá žena s mnohočetnými poraněními nejevila při příjezdu záchranářů žádné známky života. Přes zahájenou okamžitou resuscitaci se nepodařilo obnovit její krevní oběh a žena utrpěným zraněním na místě podlehla.

„Ve všech případech se řidiči podrobili zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Policisté se budou okolnostmi a příčinami nehodového děje zabývat,“ uvedla Michalíková.

Řekla, že obzvláště za zhoršené viditelnosti by měli být chodci opatrní. „Znovu doporučujeme lidem, aby především v těchto sychravých podzimních dnech nosili viditelně na sobě reflexní prvky, nepřecházeli silnici mimo přechod pro chodce a při samotném přecházení vozovky se nedívali do mobilních telefonů. Vždy se přesvědčte, zda nejede žádné auto, a v žádném případě nepřebíhejte vozovku v místech, které k tomu nejsou určeny,“ uvedla policejní mluvčí.

Video  Skupina několika mužů v Liberci napadla řidiče taxi. Zbitý skončil v nemocnici.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání