Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tovární robot rozdrtil dělníka: Spletl si ho se zeleninou!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: ICAPlants (CC BY-SA 3.0))
Autor: štt - 
9. listopadu 2023
17:15

K nehodě došlo začátkem týdne v jihokorejské provincii Jižní Kjongsang. Čtyřicetiletý pracovník kontroloval pracovního robota, když ten jej najednou uchopil a silně stiskl. Muž na následky poranění zemřel. Nejedná se o první podobný případ, k němuž letos v asijské zemi došlo.

Nehodou se již zabývá policie. Vyšetřovatelé chtějí prověřit, zda některý z manažerů nenese za úmrtí zodpovědnost. Kontrola strojů byla naplánována na 6. listopadu, ale nakonec byla o dva dny posunuta. Přístroj vykazoval poruchu v rozpoznávání objektů, uvedl deník Daily Star.

Náplní jeho práce byla manipulace s přepravkami. Nejspíše si spletl dělníka s paletou zeleniny a uchopil jej. Stisk muži způsobil vážná poranění v oblasti hrudníku a obličeje. Po převozu do nemocnice zemřel.

Nejedná se o ojedinělou nehodu, ke které došlo v automatizovaném pracovním provozu v Jižní Koreji. V březnu robot vážně zranil dělníka pracujícího v továrně na automobilové součástky.

Video  Jak umělá inteligence ovlivní náš život? Expertka zdůrazňuje, že lidský element je stále důležitý.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Uživatel_5125828 ( 13. listopadu 2023 15:09 )

Umela inteligence a zacinajici se vzpoura robotu 😳 uz toho mají take dost. Jen makat a makat a nic z toho nemit 😎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání