Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Únos Maddie zinscenovali její rodiče?! Policisté se britskému páru omluvili

Autor: štt - 
2. listopadu 2023
05:00

Portugalská policie se omluvila rodičům Maddie McCannové za způsob, jakým vedla vyšetřování jejich zmizelé dcery. Pár byl dlouhá léta veden na seznamu podezřelých osob. Vyšetřovatelé se nyní shodují se závěry svých německých kolegů, kteří jako hlavního podezřelého vidí pedofila Christiana B.

Delegace portugalských policistů na začátku roku odcestovala z Lisabonu do Londýna, aby se osobně setkala s jejím otcem Gerrym. Podle deníku Daily Star spolu měli hovořit o počáteční fázi vyšetřování, při níž kvůli podezření byli vyslýcháni jak Gerry, tak jeho žena Kate. Kriminalisté se v Londýně oběma manželům omluvili. 

Detektivové se totiž domnívali, že pár zmizení zinscenoval. Dokonce jim byla nabídnuta dohoda. Pokud se ke zločinu přiznají, úřady jim sníží trest. Jako s podezřelými s nimi portugalské úřady zacházely ještě několik let po únosu.

Goncalo Amaral, jeden ze skupiny vyšetřovatelů, byl později z vyšetřování odvolán. Poté vydal knihu, v níž se pokusil podat důkazy o vině McCannových. Ti proti bývalému detektivovi podali žalobu za pomluvu. Po řadě zamítnutí se odvolali až k Evropskému soudu pro lidská práva. Ve Štrasburku jejich stížnost zamítli.

Portugalští policisté se dále vyslovili, že souhlasí s názorem německých kolegů. Ti tvrdí, že hlavním podezřelým je odsouzený pedofil Christian B. Tento šestačtyřicetiletý muž si v rodném Německu odpykává trest odnětí svobody za znásilnění.

Madeleine zmizela z apartmánu nacházejícím se v letovisku Praia da Luz v květnu 2007. Osudný večer její rodiče večeřeli se svými přáteli v nedalekém baru. Dívka je i po šestnácti letech stále pohřešována. Letos by jí mělo být 19 let.

Jiří Zvěřina ( 5. listopadu 2023 08:57 )

Přesně...

miroslava13 ( 3. listopadu 2023 09:34 )

To jsou rodiče? Jdou do baru a déti nechají samotné v hotelu? Jsou vinni jediné oni!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání