Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mladá Natálie zemřela po letech boje s anorexií: Umírala a lidé jí psali odporné komentáře!

Autor: jel - 
28. října 2023
12:00

Slovenka Natálie Hricová (†23), která žila v Česku, roky bojovala s vážnou mentální anorexií. Na problémy tohoto závažného onemocnění upozorňovala na sociální síti, kde popisovala svůj život. Koncem září bohužel Natálie zemřela. Před smrtí jí lidé posílali odporné vzkazy.

S těžkou nemocí Natálie bojovala už čtrnáct let. Před smrtí vážila při výšce 160 centimetrů pouhých 20 kilogramů. Jak uvedla její kamarádka Gabriela, která o smrti mladé influencerky informovala, přátelé do poslední chvíle věřili, že se stane zázrak a Natálie se uzdraví. 

„Všechny moc prosím, neberte poruchy příjmu potravy na lehkou váhu. A prosím vás všechny, řešte svoje problémy včas,“ apelovala Gabriela na všechny. 

Urážky a nevyžádané rady

Natálie na sociální síti popisovala těžký boj s mentálním onemocněním. Přestože sledující věděli, že mladá žena má těžký život, mnozí si neopustili odporné komentáře a nevyžádané rady k jejím příspěvkům, místo aby jí vyjádřili podporu.

Někteří lidé jí posílali fotografie svých jídel jako příklad toho, co by měla jíst. Další se jí posmívali za vzhled, který souvisel s nemocí a obviňovali ji z toho, že se utápí v sebelítosti. 

„Tohle se nemůže nikomu líbit. Není to myšleno ve zlém, spíš se obávám každý den, jestli jsi aktivní a jestli se nestalo to nejhorší,“ uvedla například jedna komentující. 

Podle toho, co Natálie v minulosti psala, možná neměla ani dostatečnou podporu doma. Maminka jí prý řekla, že si přeje, aby zemřela. 

„Právě, když jdu obědvat, mi mamka řekla, že už si dva roky přeje, abych zemřela. Tak moc mě to bolí, protože mám svou mámu nejraději na světě,“ svěřila se před časem na sociální síti mladá žena a připojila k textu fotku zeleniny, kterou se chystala jíst. 

„To, co jsem řekla, tvůj mozek nikdy nepobere. Ničíš sebe a také nás. Toto není žádný život, jen prožívání, tohle je koloběh několik let,“ reagovala tehdy matka.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Klenoty a kalorie - kteří členové královské rodiny trpěli poruchou příjmu potravy?  - Videohub
Video se připravuje ...

msamec3 ( 29. října 2023 20:05 )

Ale žít s takovou ženou je těžké já jsem mou ženu z toho dostal a z 30 kg má 55 a už by to nechtěla a proč protože má bezlepkovou dietu a laktózu a k tomu problémy se střevama je to těžké ale vše za to může psychika kdo to nezažil neví a je to běh na dlouhou trať ale já ji z toho dostal tak přeju všem kteří chtějí žít ať se proberou ale musí chtít a mít důvod žít jinak ty lidé zemrou

msamec3 ( 29. října 2023 20:00 )

Za to si mohou samí

Celebrity-chachacha ( 28. října 2023 15:49 )

Za to může jejich 🧠🐔

Celebrity-chachacha ( 28. října 2023 15:49 )

Tak po dnešním obědě si jdu totálně přežranej lehnout . Tak to má být. A kdo chce hubnout ať si trhne nohou, jestli na to má sílu.

levandulova ( 28. října 2023 13:43 )

Mentalni anorexie je velmi tezko lecitelna psychicka nemoc, je to dano hlavne tim, ze pokud se pacientka léčit nechce, nejsou páky k tomu ji donutit a ona se vetsinou lecit nechce, protoze to nepovazuje za nemoc. Chybi zde nahled. Hubena se citi krasna a chce byt hubenejsi a hubenejsi. V nemocnici pak vyzivovany sondou priskripuji hadicky, aby neztloustly... pro jejich okoli je to strasne, vidi, jak se jejich blizky nici, defacto hladem umira a neni mu pomoci...

Zobrazit celou diskusi